Viorica Dăncilă "se activează" în campania (pre)electorală: Eu l-am nominalizat pe Mircea Geoană la NATO

Viorica Dăncilă (Facebook)
Ana Ion
26.07.2024

Viorica Dăncilă, fost premier al României în epoca Dragnea, a declarat vineri, la Antena 3, că ea a fost cea care a semnat documentul oficial prin care statul român l-a nominalizat pe Mircea Geoană drept candidat pentru postul de secretar general adjunct al NATO în 2019.

Declaraţia sa vine în condiţiile în care în aprilie, Mircea Geoană susţinea că şi-a câştigat poziţia la NATO ”pe persoană fizică”.

”Eu am câştigat poziţia de la NATO pe nume propriu, pe persoană fizică pentru că sunt foarte bun la ceea ce fac şi pentru că lumea mă apreciează, că nu-ţi dă job-ul de pomană. Şi apropo, eu sunt primul din est care ocupă un job de conducere la vârful NATO”, declara Mircea Geoană la Digi 24.

Viorica Dăncilă a declarat că ”am semnat pentru numirea dlui Geoană pentru că în acel moment dacă nu îl nominalizam, România putea să piardă postul. Nominalizarea a fost din partea premierului şi aprobată de preşedinte (Iohannis – n.red.). Mi-a explicat, am luat toate detaliile necesare, puteam pierde această funcţie dacă nu mergeam cu o persoană agreată de SUA. A spus că sunt state care îşi vor susţine candidatul, că are această şansă şi are susţinere ca să poată ocupa funcţia. Faptul că era singurul român care putea ocupa acea funcţie nu putea decât să mă bucure”, a declarat fosta prim-ministră, citată de G4Media.

Viorica Dăncilă a fost prim-ministru în perioada 2018-2019, fiind promovată în funcţie de Liviu Dragnea. După ce Dragnea a ajuns la închisoare în mai 2019, ea a devenit şi preşedintă a PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor