Va creşte TVA-ul la 25% după alegeri? Rareş Bogdan: E una dintre posibilităţi, se poate întâmpla orice. Trebuie să fim realişti

Rareş Bogdan
Andrei Popescu
03.10.2024

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, miercuri seara, la Digi 24, că majorarea TVA-ului de la 19% la 25% este “una dintre posibilităţi” şi că “se poate întâmpla orice”. Totuşi, liberalul a susţinut că nu îşi doreşte “să se ajungă la asta”.

“E una dintre posibilităţi, se poate întâmpla orice, trebuie să fim realişti, trebuie să ne uităm la banii care nu au venit, la tranşa 3 (din PNRR, n.r.) care e întârziată, trebuie să ne gândim că noi nu vom accepta niciodată să micşorăm plafonul la microîntreprinderi de la 500.000 la 60.000 euro.

Trebuie să se înţeleagă că nu vom accepta să mai crească impozitul pe dividende, nici impozitul pe proprietate, că nu vom fi de acord cu înlocuirea cotei unice cu impozitul progresiv”, a declarat el, citat de Economedia.ro, fiind întrebat dacă actuala coaliţie de guvernare va majora TVA la 25% în 2025.

Totuşi, când a fost întrebat din nou dacă coaliţia PSD-PNL va majora TVA-ul la 25% după alegeri, Bogdan a îndulcit puţin tonul remarcilor sale:

“Eu am spus că nu vreau să se ajungă la asta, pentru că asta ar afecta întreaga masă a populaţiei şi nu mai pot oamenii şi companiile să ducă în spate acest lucru. Eu am spus că trebuie găsite surse alternative”.

Reamintim, în acest context, că premierul Marcel Ciolacu a negat, marţi seara, la Digi 24, că TVA-ul va fi majorat începând cu luna martie a anului viitor:

“La fel, neschimbat. Mai mult, vă pot spune, cu certitudine, că TVA-ul la alimente şi medicamente va rămâne 9%”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor