Useristul Pălărie nu-l iartă pe Rareş Bogdan, care a numit-o "obraznică" pe Lasconi: E vestit pentru batiste şi unghiuţe

Rareş Bogdan (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
26.07.2024

Senatorul USR Ştefan Pălărie i-a dat o replică acidă, la postul B1 TV, prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, care a spus recent despre şefa sa de partid că este "puţin obraznică".

Totul s-a întâmplat în emisiunea "Bună, România" realizată de jurnaliştii Răzvan Zamfir şi Radu Buzăianu.

Radu Buzăianu: Şi urmăream un dialog care s-a desfăşurat în felul următor. S-a citat din domnul Rareş Bogdan, care a zis despre doamna Lasconi că este cam obraznică. Doamna Lasconi, pusă în faţa acestei situaţii, a invocat statutul de doamnă. Şi a zis, domnule, totuşi vorbeşte cu o doamnă. Şi atunci eu vă întreb pe dumneavoastră, că sunt în această încurcătură de viaţă.

Pe de-o parte, trebuie tratată în mod egal doamna cum e tratat domnul? Adică, de ce trebuie să facem o diferenţiere bazată pe gen? Totuşi, doamna Lasconi invocă genul. Şi spune, domnule, pe mine trebuie să mă tratezi diferit, pentru că sunt o doamnă. Unui domn poţi să-i spui, băi, eşti obraznic. Unei doamne nu poţi să-i zici, eşti obraznică. (...) Deci putem să vorbim şi cu doamnele cum vorbim cu domnii?

Ştefan Pălărie: Preferabil plin de respect şi colegialitate şi consideraţie. Asta trebuie să fie, în opinia mea, cu toată lumea, indiferent ce se întâmplă. Domnul Rareş Bogdan, mai degrabă, aşa, ca să-l înţep un pic public, da, vestit sau cunoscut pentru batiste sau unghiuţe în alte privinţe. Domnul Rareş Bogdan a dorit să bage capul în poză. Ori a dorit să-şi arate loialitatea faţă de preşedintele Nicolae Ciucă şi atunci să-şi apere preşedintele prin această intervenţie. Ori a dorit, cumva, să bage capul în poză şi a găsit că cel mai posibil...

Radu Buzăianu: Dar de ce vrea să bage capul în poză? Că este în poză, este unul dintre liderii importanţi ai PNL-ului. E prim-vicepreşedintele PNL-ului.

Ştefan Pălărie: În ceea ce priveşte această declaraţie. Deci a băgat capul în poză în ceea ce priveşte declaraţia doamnei Lasconi. Da, e vorba de aceea celebră, să-i spunem, declaraţie în care spunea că PNL-ul trebuie să se igienizeze şi că o parte din oamenii din PNL, mai ales pentru că au lucrat foarte mult cu PSD, nu pot fi nişte oameni cu care, de exemplu, să înceapă să facă o guvernare reală de dreapta. De la această declaraţie, domnul Rareş Bogdan s-a simţit atins şi a intervenit cu aceste afirmaţii pe care le va judeca PNL-ul.

Răzvan Zamfir: Domnule Cozma, dumneavoastră credeţi că ar trebui să vă igienizaţi după ce aţi lucrat cu PSD-ul, cum zice doamna Lasconi?

Adrian Cozma: Nu e cazul, e exagerată un pic declaraţia asta şi nepotrivită total, pentru că nu cred că aşa trebuie să discutăm atunci când vrem să pornim în parteneriat. Pentru că eu cred în continuare că dreapta trebuie să facă demersuri pentru unitate la alegerile prezidenţiale. Şi altfel de declaraţii nu fac bine.

Răzvan Zamfir: Ce înseamnă unitate? Vreţi în tandem cu USR-ul să candidaţi?

Adrian Cozma: Dreapta poate da preşedintele, asta este clar. Şi s-a potrivit asta 20 de ani. Dreapta, când a fost unită, de fiecare dată a câştigat. Eu sunt unul din cei care cred că un proiect de dreapta este viabil şi este sănătos pentru România, văzând situaţia în care ne aflăm din punct de vedere economic în momentul de faţă.

Răzvan Zamfir: Domnul Cozma, şi cu USR-ul şi cu UDMR?

Adrian Cozma: Nu. Vorbeam acum de dreapta.

Răzvan Zamfir: Păi dreapta UDMR-ul e în PPE, partid de dreapta...

Adrian Cozma: Păi dreapta…

Răzvan Zamfir: Deci fără UDMR?

Adrian Cozma: Păi dreapta, UDMR-ul este PSD-ul verde...

Răzvan Zamfir: Aha, am înţeles. Bun.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor