Universitatea Craiova a înregistrat o nouă victorie în play-off, a cincea consecutivă! A dispus de FC Voluntari

Gruparea antrenată de Laurenţiu Reghecampf continuă forma excelentă în campionat, aceasta asigurându-şi un nou succes, sâmbătă seara, în etapa a şaptea a fazei play-off, în faţa formaţiei din Ilfov, scor final 1-0 (1-0).
Universitatea Craiova - FC Voluntari 1-0 (1-0), în etapa a şaptea a fazei play-off a Ligii I de fotbal. (Universitatea Craiova/facebook)
Marius Drăgoi
01.05.2022

Universitatea Craiova rămâne în continuare periculoasă în acest final de campionat. Aflată la doar un punct distanţă în spatele celor de la FCSB, gruparea din Bănie aşteaptă ca vicecampioana să greşească, luni, în faţa celor de la FC Argeş, pentru a le lua locul în clasament.

Craiovenii au câştigat la limită duelul cu FC Voluntari, sâmbătă seara, pe stadionul 'Ion Oblemenco', unicul gol al partidei purtând semnătura lui Ştefan Băiarăm (minutul 7), care a marcat cu o lovitură de cap la centrarea lui Marius Constantin.

"Le mulţumesc jucătorilor pentru acest meci, chiar dacă n-a fost plăcut ochiului. Ştiam că vom suferi, lipseau cei doi fundaşi centrali. Prin schimbarea lui Marius Constantin, accidentat la pauză, a trebuit să-l tragem pe Creţu din linia de mijloc şi am pierdut unul dintre jucătorii cei mai în formă, care recuperează foarte multe mingi, apare la finalizare.

Mai multe lucruri n-au fost de partea noastră astăzi, accidentarea lui Screciu a venit la antrenamentul de ieri. Valerică Găman vine după o perioadă foarte lungă, nu e 100% pregătit. Nu este uşor, ritmul de joc este foarte ridicat pentru un jucător care a stat cinci luni afară şi vine după o operaţie.

Rezultatul este pozitiv. Ştiu că anumiţi oameni nu sunt mulţumiţi de ceea ce au văzut, dar cred că este important să suferim şi noi în anumite meciuri. Numai aşa putem forma o echipă puternică, care ştie să se descurce în fiecare moment.

Pentru echipele care joacă în play-off, cele mai importante sunt punctele. Este foarte important că am câştigat astăzi. Am spus-o că acest meci va fi mult mai greu decât meciul cu FCSB. Dacă noi câştigam azi un singur punct, nu mai era important meciul cu FCSB. Am suferit, mai ales în ultimele 10-15 minute. Sunt sigur că la următorul meci vom avea altă reacţie.

Fanii au fost superbi, am avut peste 15.000 de oameni. Sunt sigur că la meciul cu FCSB vom avea peste 20.000 de spectatori. Sper să-i răsplătim cu un rezultat pozitiv. Eu zic că avem maturitatea necesară să ne descurcăm în următoarele partide. Nu suntem la mână noastră, aşteptăm celelalte rezultate. Dar vom juca până la capăt, vedem la final ce se întâmplă", a spus Laurenţiu Reghecampf.

De partea cealaltă, Liviu Ciobotariu, antrenorul ilfovenilor, s-a declarat dezamăgit de rezultatul final, acesta şi-ar fi dorit măcar o remiză după felul cum au evoluat jucătorii săi.

"Eu cred că meritam mai mult din acest joc, au fost două reprize diferite. Una în care Universitatea Craiova şi-a creat mai multe situaţii de a marca, chiar a şi marcat un gol prin Băiarăm. A doua repriză ne-a aparţinut în totalitate, nu-mi aduc aminte ca Universitatea Craiova să fi avut vreo situaţie, poate doar pe anumite contraatacuri.

Suntem frustraţi, nemulţumiţi, puteam pleca cu un rezultat de egalitate. Este al doilea joc consecutiv în care primim gol din fază fiză şi asta mă enervează. O să încercăm să remediem acest lucru pentru că deja se întâmplă la fiecare joc şi nu-mi convine. Este vorba de responsabilitate.

La fotbal se mai întâmplă, mai greşesc şi jucătorii, mai greşim şi noi, dar important este că am arătat bine astăzi. Am jucat cu Craiova, echipă care se bate la titlu.

În a doua repriză am jucat de la egal la egal cu o echipă care se bate la titlu şi asta mă bucură. Am declarat şi susţine ceea ce am spus, că suntem o echipă greu de învins. Am făcut un joc bun, îmi pare rău că puteam pleca cu un rezultat de egalitate", a declarat Liviu Ciobotariu, potrivit Orange Sport.

Pentru Universitatea aceasta este cea de-a cincea victorie consecutivă în play-off, ultimele trei fără gol primit. În continuare urmează un duel crucial cu FCSB, pe 8 mai, în Bănie, când se va stabili vicecampioana acestei ediţii de campionat.

În schimb, pentru FC Voluntari acesta este al patrulea meci consecutiv pierdut.

În sezonul regulat, Universitatea a câştigat cu 3-0 acasă şi a remizat la Voluntari, 1-1. În play-off, FC Voluntari s-a impus cu 3-1 acasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor