Novak Djokovic nu are în vedere participarea la Turneul Campionilor anul acesta

Novak Djokovic (screenshot via Facebook)
Veronica Petrică
17.09.2024

Tenismanul sârb Novak Djokovic a afirmat că "Nu este obiectivul meu" participarea la Turneul Campionilor, ca răspuns la o întrebare a presei despre finalul sezonului, relatează site-ul eurosport.fr.

După victoria Serbiei cu 3-0 împotriva Greciei din partida de Cupă Davis pentru menţinerea în grupa mondială, Djokovic a susţinut că nu are în vedere prezenţa la Turneul Campionilor, ce va avea loc la Torino anul acesta.

Datorită faptului că a avut ca priorităţi câştigarea medaliei de aur la Jocurile Olimpice, Djokovic este doar pe locul 9 ATP Race for Torino şi nu nu a câştigat niciun titlu de Mare Şlem în acest an, ceea ce nu i s-a mai întâmplat din 2017.

Sârbul nu are o perspectivă definitivă în ceea ce priveşte finalul sezonului, în afara de un meci demonstrativ împotriva lui Grigor Dimitrov, marţi, la Sofia, şi de participarea la turneul ATP Masters 1.000 de la Shanghai (2-13 octombrie).

"Voi vedea ce voi face. De-a lungul carierei, mi-am planificat întregul program cu şase luni înainte. Dar în prezent, nu este cazul. Acum, este mai spontan. În primul rând, am nevoie să mă refac fizic, emoţional şi mental înainte de a mă gândi măcar la ce vreau să fac în continuare", a declarat Djokovic jurnaliştilor sârbi.

"Torino nu este deloc obiectivul meu, să fiu sincer. Nu alerg după Turneul Campionilor, nu alerg după clasament. Din punctul meu de vedere, am terminat cu aceste turnee", a spus Djokovic zâmbind.

"Nu pot spune acum dacă voi juca la alte turnee în acest an. Principalele mele priorităţi sunt să joc pentru echipa mea naţională şi în turneele de Mare Şlem. Toate celelalte sunt mai puţin importante", a precizat el.

Nole a doborât la ediţia de anul trecut a Turneului Campionilor recordul pe care îl deţinea împreună cu Roger Federer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor