Unit, G7 vrea să-i arate ”Rusiei că trebuie să facă un pas înapoi”

Grupul celor şapte naţiuni industrializate (G7) a hotărât în unanimitate să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei pentru a-i arăta că ”trebuie să facă un pas înapoi”, a anunţat, vineri, Secretarul Trezoreriei american Jacob Lew.
Criza ucraineană s-a aflat luni în centrul reuniunii G7 şi al Summitului Securităţii Nucleare. (youtube.com)
P. P.
12.04.2014

Grupul celor şapte naţiuni industrializate (G7) a hotărât în unanimitate să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei pentru a-i arăta că ”trebuie să facă un pas înapoi”, a anunţat, vineri, Secretarul Trezoreriei american Jacob Lew.

”Scopul este să arătăm în mod clar Rusiei că trebuie să facă un pas înapoi. Dacă nu o va face, lumea s-a unit pentru a-i răspunde”, a adăugat Lew.

Oficialii din şapte naţiuni industrializate, Statele Unite, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia, Japonia şi Canada, s-au întrunit pentru a discuta consecinţele economice care vor apărea pe plan mondial în urma crizei din Ucraina. Întrunirea a avut loc în cadrul Adunării Generale a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Băncii Mondiale (BM).

”Nu a existat niciun dubiu în timpul întâlnirii G7 că este esenţial ca măsurile să fie luate la unison dacă va fi necesar”, a declarat Lew.

Trezoreria Federală a Statelor Unite a sancţionat, vineri, şapte lideri din Crimeea care au ameninţat ”integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei”. De asemenea, grupul petrolier Cernomorneftegaz a fost sancţionat pentru "deturnarea activelor de stat ale Ucrainei".

"Aceşti indivizi şi această companie au fost sancţionaţi pentru implicare în acţiuni de subminare a procesului democratic din Ucraina, acţiuni care pun în pericol pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea sau integritatea teritorială a Ucrainei", au precizat oficialii trezoreriei.

Sancţiunile constau în îngheţarea activelor celor şapte lideri separatişti şi a companiei Cernomorneftagaz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor