Un hotel de gheaţă a fost obligat să îşi pună alarme de incendiu

Un hotel în Suedia făcut în întregime din gheaţă a fost obligat, spre surprinderea proprietarilor, să îşi instaleze alarme de incendiu, scria recent Sky News.
Hotelul de gheaţă din Jukkasjarvi (FRANCOIS CAMPREDON / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
01.12.2013

Administraţia unui hotel în Suedia construit în întregime din gheaţă a fost obligată, spre surprinderea proprietarilor, să instaleze alarme de incendiu în întregul hotel, scria recent Sky News.

Situat în oraşul arctic Jukkasjarvi, hotelul de gheaţă atrage turişti din toate colţurile lumii. Cu coridoare, camere şi mobilier făcute în întregime din gheaţă şi zăpadă, cazarea este într-adevăr un pic răcoroasă, dar oferă o experienţă incontestabil unică. Temperaturile pot ajunge şi până la -8 grade Celsius.

În fiecare an, hotelul se topeşte primăvara şi trebuie reconstruit iarna următoare. Lucrătorii folosesc straturi formate dintre-o combinaţie specială de gheaţă şi zăpadă, numită "Snice", care este în acelaşi timp mai uşoară decât gheaţa şi mai puternică decât zăpada. Amestecul este pulverizat peste cadrele special pregătite care sunt date la o parte.

Cu toate acestea, în acest an, hotelul a fost forţat să includă un element suplimentar care a lăsat pe mulţi oameni cu gura căscată - un sistem de alarmă pentru a avertiza oamenii în caz de incendiu.

"Am fost un pic surprins la început, dar motivul este existenţa unor lucruri care pot lua de fapt foc, cum ar fi perne, saci de dormit sau piei de ren", a declarat purtătorul de cuvânt Beatrice Karlsson.

Hotelul este deschis din luna decembrie până în aprilie. Acest hotel a fost primul de acest gen din lume, dar de atunci au apărut hoteluri similare în Norvegia, Canada şi Japonia.

Structura a fost concepută în primul rând ca o operă de artă şi a rămas fidelă tradiţiilor sale artistice, fiind construită cu un design nou anual, care de multe ori cuprinde sculpturi de gheaţă. Hotelul a găzduit primii oaspeţi în anul 1990.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor