Un hotel de gheaţă a fost obligat să îşi pună alarme de incendiu

Hotelul de gheaţă din Jukkasjarvi
Hotelul de gheaţă din Jukkasjarvi (FRANCOIS CAMPREDON / AFP / Getty Images)

Administraţia unui hotel în Suedia construit în întregime din gheaţă a fost obligată, spre surprinderea proprietarilor, să instaleze alarme de incendiu în întregul hotel, scria recent Sky News.

Situat în oraşul arctic Jukkasjarvi, hotelul de gheaţă atrage turişti din toate colţurile lumii. Cu coridoare, camere şi mobilier făcute în întregime din gheaţă şi zăpadă, cazarea este într-adevăr un pic răcoroasă, dar oferă o experienţă incontestabil unică. Temperaturile pot ajunge şi până la -8 grade Celsius.

În fiecare an, hotelul se topeşte primăvara şi trebuie reconstruit iarna următoare. Lucrătorii folosesc straturi formate dintre-o combinaţie specială de gheaţă şi zăpadă, numită "Snice", care este în acelaşi timp mai uşoară decât gheaţa şi mai puternică decât zăpada. Amestecul este pulverizat peste cadrele special pregătite care sunt date la o parte.

Cu toate acestea, în acest an, hotelul a fost forţat să includă un element suplimentar care a lăsat pe mulţi oameni cu gura căscată - un sistem de alarmă pentru a avertiza oamenii în caz de incendiu.

"Am fost un pic surprins la început, dar motivul este existenţa unor lucruri care pot lua de fapt foc, cum ar fi perne, saci de dormit sau piei de ren", a declarat purtătorul de cuvânt Beatrice Karlsson.

Hotelul este deschis din luna decembrie până în aprilie. Acest hotel a fost primul de acest gen din lume, dar de atunci au apărut hoteluri similare în Norvegia, Canada şi Japonia.

Structura a fost concepută în primul rând ca o operă de artă şi a rămas fidelă tradiţiilor sale artistice, fiind construită cu un design nou anual, care de multe ori cuprinde sculpturi de gheaţă. Hotelul a găzduit primii oaspeţi în anul 1990.