Bizar: oameni schimbaţi complet după accidente cerebrale

Vă prezentăm o serie de poveşti de viaţă bizare ale unor oameni care s-au schimbat complet după ce au suferit un accident cerebral. Experţii susţin că nu este ceva neobişnuit ca accidente vasculare cerebrale să cauzeze modificari psihologice, emoţionale sau comportamentale.
Lumea înconjurătoare este uimitoare şi misterioasă, lucru de care ne aminteşte în fiecare zi. (Pixland/photos.com)
Epoch Times România
13.09.2013

Vă prezentăm o serie de poveşti de viaţă bizare, ale unor oameni care s-au schimbat complet după ce au suferit un accident cerebral. Experţii susţin că nu este ceva neobişnuit ca accidente vasculare cerebrale să cauzeze modificări psihologice, emoţionale sau comportamentale.

Un şofer de camion din Marea Britanie pe nume Malcolm Myatt, în vârstă de 68 de ani, a avut un accident vascular cerebral, care i-a afectat lobul frontal al creierului, partea care guvernează emoţiile. Drept urmare, şi-a pierdut capacitatea de a se simţi trist. Acesta a explicat:"Nu sunt niciodată deprimat. A fi trist nu ar ajuta la nimic, oricum. Cu siguranţă prefer să fiu fericit tot timpul, decât invers. Este chiar un avantaj".

O altă poveste ciudată este cea a englezului Alun Morgan, în vârstă de 81 de ani, care după ce a suferit un accident cerebral vascular grav, a uitat să vorbească limba maternă şi a început să vorbească galeză, pe care nu o învăţase niciodată. Morgan vizitase Ţara Galilor cu 70 de ani înainte.

Doctorii susţin că bărbatul suferă de o tulburare a creierului numită afazie, care i-a provocat daune la părţile creierului ce guvernau utilizarea limbii. Atunci cum rămâne cu galeza? Aceştia au explicat că englezul, care pe când era copil, fusese refugiat în Ţara Galilor pe timpul celui de-al doilea război mondial şi avusese de asemenea şi o bunică vorbitoare de limbă galeză, ar fi învăţat fără să îşi dea seama limba, iar creierul său a activat-o după ce leziunile l-au făcut să îşi uite limba maternă.

Mai bizar este cazul lui Linda Walker care, după ce a avut un atac cerebral, s-a trezit că accentul ei de Newscastle s-a transformat în ceva total diferit. Femeia, în vârstă de 60 de ani, se pare că are sindromul accentului străin.

Vă vine să credeţi sau nu, femeia a început să vorbească cu accent jamaican, deşi nu vizitase niciodată această ţară.

”Sora mea spune că sună a italiană, apoi fratele meu spune că sună a slovacă şi altcineva spune că pare a fi franceză canadiană...dar este (accent) jamaican. Chiar nu ştiu cum să explic acest lucru”, a explicat femeia oarecum îngrijorată.

Fost inginer de profesie, Ken Walters nu era deloc genul artistic atunci când a suferit un atac cerebral în 2005. De mai bine de 19 ani suferea de depresie din cauza unui accident de maşină care îl lăsase fără serviciu şi blocat într-un scaun cu rotile. Accidentul vascular a venit cu o surpriză neaşteptată pentru bărbat. Când a ieşit din comă a decoperit că dobândise o uimitoare capacitate artistică şi dorinţă de creaţie. A devenit artist digital, şi unul atât de bun încât, în scurt timp, a ajuns să-şi facă propria companie software şi a încheiat un contract foarte avantajos cu EA Games.

După cum reiese din poveştile de viaţă de mai sus, de un lucru putem fi siguri: corpul uman nu este atât de simplu cum pare, iar ştiinţa modernă este încă departe de o înţelegere veritabilă a unor fenomene ce se reflectă la suprafaţa acestuia.

After a brain injury caused by a serious stroke, 81-year-old Englishman Alun Morgan forgot his native tongue and could only speak Welsh, a language he thought he had never learned.

Mr. Morgan grew up in England and spoke only English for most of his life. However, after his stroke he discovered that he could only communicate in Welsh – even though he had never learned the language and had last visited the country 70 years before.

Doctors believe that Mr. Morgan's experience is caused by a brain disorder called aphasia, which caused damage to the parts of the brain that governed his use of the English language.

With his faculty for English damaged, Mr. Morgan's brain appears to have fallen back on a language that he thought he never even knew; there are signs that Mr. Morgan may have picked up some Welsh when he was young. He lived with his Welsh-speaking grandmother as a child, and during World War II he was sent with other children to Wales as an evacuee to escape the German bombing.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor