Un băiat de 14 ani din Serbia, rănit de urs pe Transfăgărăşan

Urs (Wikipedia.org)
Ana Ion
25.09.2024

Un băiat de 14 ani a fost atacat, marţi, de un urs în judeţul Argeş, pe Transfăgărăşan, a anunţat ISU Argeş. Adolescentul, turist străin, era cu familia pe Transfăgărăşan şi a fost rănit de un urs ieşit la marginea drumului.

Mai exact, adolescentul a fost zgâriat la o mână de rusul care şi-a băgat laba prin geamul deschis al maşinii.

Apelul de urgenţă a fost dat la ora 14 şi 18 minute de o femeie care anunţa că pe drumul dintre Vidraru şi Bâlea Lac ar fi avut loc un atac, relatează ProTv.

Jandarmii montani au ajuns primii la locul indicat, au găsit băiatul care fusese zgâriat de urs la mână stângă. Conştient şi în afara pericolului, băiatul a fost preluat de un echipaj al ambulanţei.

Părinţii au povestit că opriseră maşina în spatele unui alt autoturism iar ursul pur şi simplu şi-ar fi băgat laba prin geamul deschis şi a atins cu ghearele mâna băiatului.

Primarul din comuna Arefu, pe raza căreia se afla porţiunea de drum, a convocat echipa de intervenţie rapidă dar spune că ursul nu mai era de găsit când echipa a ajuns în zonă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor