Top 10 pentru o piele frumoasă de vară
alte articole
Mama natură este genială! Oferta de ingrediente 100% naturale, incredibil de hrănitoare, este practic infinită! Pentru a putea alege mai uşor, vă propunem un Top de 10 ingrediente favorite pentru hrănirea şi îngrijirea pielii şi părului pe timpul verii. Fie că vă preparaţi produsele de îngrijire acasă, fie că le cumpăraţi de la magazinul local de produse naturiste, fiţi cu ochii pe următoarele ingrediente naturale:
#10: Untul de cacao
Untul de cacao este creat atunci când boabele de cacao coapte şi fermentate sunt presate pentru a separa masa de cacao de untul lichid de cacao, ceea ce îi conferă o aromă bogată, ciocolatie. Dar untul de cacao nu numai că miroase grozav, ci este şi extrem de hrănitor atunci când este folosit direct pe piele. Untul de cacao a fost folosit timp de secole pe post de agent de îngrijire a pielii şi părului în ţări ca Mexic, Peru, Brazilia şi în multe ţări africane. El este solid atunci când este păstrat la temperatura camerei, aşa că se poate întinde uşor pe piele pe post de „cremă” hidratantă, sau poate fi diluat cu alte uleiuri pentru a fi folosit la masaj sau ca mască pentru păr şi scalp înainte de spălare. Untul de cacao poate îmbunătăţi aspectul şi textura pielii şi este sigur pentru folosire în timpul sarcinii pentru a ajuta la creşterea elasticităţii pielii.
#9: Untul de Shea
Untul de Shea este făcut din nucile copacului Shea care creşte în Togo, Ghana şi în alte ţări din Africa. Untul de Shea în forma sa crudă şi nerafinată are o aromă de nucă, pământie şi poate avea culori de la bej la gri sau maro închis. Forma sa nerafinată poate fi de asemenea un pic lipicioasă, dar acesta este un semn bun, pentru că reflectă un produs de o calitate bună. Untul de shea este ceea ce numim unt minune; întreţine pielea excelent şi poate îmbunătăţi aspectul şi textura pielii numai după câteva utilizări. Untul de shea este grozav în tratarea eczemelor, psoriazisului şi a pielii uscate şi crăpate şi poate fi masat pe scalp pentru a trata mătreaţa sau mâncărimea scalpului. Untul de Shea nerafinat are un factor de protecţie solară (SPF) cuprins între 6-10 şi poate fi folosit zi de zi pentru o protecţie anti-solară minimă.
#8: Uleiul Monoi de Tahiti
Uleiul Monoi de Tahiti este obţinut exclusiv manual prin macerarea florilor Tiare din Tahiti în ulei virgin de nucă de cocos proaspăt presat. Uleiul obţinut astfel are un miros proaspăt floral de nucă de cocos şi flori de Tiare, ce aste absolut îmbătător! Uleiul Monoi de Tahiti este în mod tradiţional folosit în Tahiti pentru multe ritualuri de întreţinere a pielii şi părului. Uleiul Monoi nediluat poate fi folosit în cantităţi mici pe post de hidratant facial sau de ser natural anti-îmbătrânire pentru conturul ochilor şi al gurii sau pentru gât şi decolteu. Dacă îţi masezi părul şi scalpul cu el, înainte să mergi la plajă, soarele va ajuta uleiul să penetreze şi să hrănească pielea şi rădăcina părului în timp ce te bucuri de soare. Nu uita însă să-l speli ulterior.
#7: Uleiul de trandafir
S-a dovedit ştiinţific că uleiul esenţial pur de trandafir este uleiul esenţial cu cea mai înaltă frecvenţă energetică de pe pământ. Acest lucru înseamnă că este extrem de benefic pentru piele, chiar şi în cantităţi mici. În Egipt şi în multe alte ţări din Orientul Mijlociu, uleiul de trandafir este folosit de mii de ani pe post de elixir pentru piele şi păr, pe lângă faptul că joacă un rol important în diferite ceremonii religioase. Uleiul de trandafir poate fi folosit pe faţă, pe post de hidratant sau ser anti-îmbătrânire, şi se absoarbe în piele aproape instantaneu, lăsând în urmă o strălucire evidentă. Adaugă câteva picături la următoarea ta baie şi lasă aroma să-şi facă efectul. Pune o picătură pe chakra a şaptea (în creştetul capului) înaintea meditaţiei, iar înalta sa frecvenţă naturală te va relaxa şi îţi va trezi spiritul. Uleiul de trandafir poate fi de asemenea amestecat cu alte uleiuri esenţiale pentru a crea uimitoare parfumuri naturale.
#6: Uleiul de santal
Ca şi uleiul de trandafir, uleiul de santal provine din Orientul Mijlociu şi India. Mirosul său bogat, pământiu este excelent pentru utilizarea în cadrul ceremoniilor şi al meditaţiei. Uleiul esenţial de santal poate fi adăugat în apa de baie împreună cu săruri pentru a crea o baie detoxifiantă sau se poate adăuga unor uleiuri suport, cum ar fi cel de migdale dulci, de sâmburi de caisă sau de tărâţe de orez, pentru a obţine un ulei de masaj sau reparator după plajă. Încălzeşte o picătură între vârfurile degetelor şi aplică uşor sub ochi pentru un contur de ochi natural.
#5: Alge de mare
Algele de mare sunt bogate în minerale şi pot îmbunătăţii aspectul şi textura pielii în timp ce te scapă de impurităţi. Măştile şi împachetările corporale pe bază de alge de mare se folosesc în spa-uri europene pentru eficienţa lor în îmbunătăţirea stării întregului corp. Algele de mare pot elimina reacţiile alergice, îmbunătăţesc circulaţia, diminuează apariţia celulitei şi a acneei şi chiar reduc durerea provocată de artrită. Încearcă să foloseşti o mască din alge pure o dată pe săptămână sau adaugă alge şi sare de mare la următoarea baie în cadă.
#4: Gelul de Aloe Vera
Gelul pur de Aloe Vera poate varia de la limpede şi vâscos până la tulbure şi apos, depinzând de felul în care a fost procesat. Gelul de Aloe Vera este un panaceu universal pentru că poate să uşureze durerile cauzate de arsuri, ajută la vindecarea cicatricelor, tonifică pielea şi calmează înţepăturile de insecte. Gelul Aloe Vera poate fi folosit de asemenea pe post de gel natural de păr sau poate fi amestecat cu uleiuri esenţiale şi folosit ca hidratant facial lejer. Gelul de Aloe Vera este de asemenea grozav de utilizat după expunerea la soare.
#3: Oxidul de zinc şi oxidul de titan
Aceste minerale naturale sunt excelente pentru a fi folosite în loţiunile naturale de protecţie solară pentru că au acelaşi efect de protecţie ca şi loţiunile pe bază de chimicale. Căutaţi loţiuni pentru protecţie solară conţinând aceste ingrediente şi în magazinele care vând produse organice sau naturiste.
#2: Uleiul de cătuşnică (Nepeta cataria sau iarba pisicii)
Cine ar fi crezut că uleiul de cătuşnică (iarba pisicii) ar putea face mai mult decât să-ţi intoxice pisica? În mod surprinzător, s-a descoperit că iarba pisicii este un repelent natural împotriva insectelor atunci când este folosit atât de unul singur cât şi în amestec cu alte uleiuri esenţiale. Uleiul pur de cătuşnică are o aromă proaspătă de iarbă ce respinge insectele cu acelaşi succes ca şi repelentele pe bază de dietiltoluamid (DEET). Totuşi, la fel ca în cazul celor mai multe uleiuri esenţiale, căutaţi în magazine ulei de cătuşnică diluat în ulei de jojoba sau de migdale. Dacă nu găsiţi ulei de cătuşnică la magazinele locale de produse naturiste, căutaţi un repelent natural ce conţine acest ulei printre ingredientele active principale.
Iar pe locul #1 al acestui Top găsim...
#1: Sarea de la Marea Moartă
Vara este sezonul în care scăpăm de hainele groase pentru a expune mai multă piele. Sarea de la Marea Moartă este un exfoliant natural excelent – amestec-o cu un pic de ulei de măsline, migdale sau jojoba, masează pe pielea uscată sau umedă la duş, clăteşte şi apoi tamponează uşor cu prosopul pentru a te usca. Exfolierea şi detoxifierea provocate de mineralele marine din sare, combinate cu hidratarea uleiurilor o să îţi lase pielea strălucitoare! Sau adaugă o cană sau două de sare următoarei băi calde pentru a te relaxa şi detoxifia!