Aplicarea cu efect maxim a loţiunii de plajă

(Nicolas Tucat / AFP / Getty Images)

Aplicarea unei loţiuni de protecţie solară timp de mai multe zile consecutiv duce la obţinerea unui nivel mai ridicat de protecţie împotriva razelor UV, întrucât substanţele din compoziţia acesteia se acumulează în piele în cantităţi mai mari.

Astfel, capacitatea razelor soarelui de a ne afecta pielea se reduce, conform rezultatelor unui studiu realizat recent de către o echipă de cercetători din Danemarca. În cadrul studiului, 26 de voluntari au utilizat cremă de plajă timp de cinci zile consecutive. Jumătate dintre aceştia şi-au aplicat cremă pe spate o singură dată pe zi, iar restul - de trei ori pe zi.

Astfel, cercetătorii au constatat că cei care au folosit loţiune de plajă de trei ori pe zi au fost cu 57% mai protejaţi de razele UV, spre deosebire de restul subiecţilor studiului.

În acelaşi studiu, cercetătorii au verificat din nou faptul că duşurile nu au nicio influenţă asupra gradului de protecţie a loţiunii de plajă, întrucât majoritatea gelurilor şi săpunurilor nu sunt atât de puternice încât să îndepărteze substanţele acumulate în piele.