Sfaturi simple de îngrijire a pielii

.
. (Photos.com)

Primăvara ne aduce multe stări plăcute, dar, în acelaşi timp, şi numeroase griji legate de îmbunătăţirea aspectului nostru exterior. În această perioadă specială, corpul nostru are nevoie de o ridicare a tonusului.

Organul cel mai sensibil şi care reflectă starea în care ne aflăm este pielea. Vă prezentăm câteva soluţii simple pentru îngrijirea pielii care, cu siguranţă, vă vor fi de folos.

Dacă veţi avea suficientă răbdare ca cel puţin o lună să mâncaţi în fiecare dimineaţă un bol cu fulgi de ovăz preparat la abur cu mere rase, rezultatul va depăşi toate aşteptările.

Un efect extraordinar pentru un aspect radiant al tenului, ochilor şi zonei decolteului, îl are şi următoarea reţetă: turnaţi în formele de gheaţă infuzie de salvie şi ştergeţi cu ele pielea în mod regulat.

Iată şi o recomandare de hrănire a pielii din jurul ochilor: radeţi o cantitate mică de cartof crud, tamponaţi-o uşor cu o compresă din tifon (dar să nu o stoarceţi), adăugaţi câteva picături de vitamina A şi un gălbenuş de ou. Amestecaţi bine totul, plasaţi cantitatea obţinută pe două bucăţi de tifon şi aplicaţi-le pe pleoape şi pielea din jurul ochilor, cu tifonul în jos. Ţineţi masca pe ochi în jur de 20 minute (mai mult nu este necesar).

Şi un ultim sfat, nu mai puţin important: dacă ţineţi minte să fiţi mereu amabil şi prietenos cu ceilalţi din jur, vă putem asigura că veţi arăta cu adevărat bine!

Următoarea mască este destinată de asemenea pielii din jurul ochilor şi vă ajuta să eliminaţi ridurile temporare cauzate de soare: luaţi o bucată de pâine din făină de grâu, separaţi-o de coajă şi umeziţi-o cu lapte. Amestecul se aplică pe pleoape şi pielea din jurul ochilor. Ţineţi masca pe ochi timp de 20 de minute.

Şi un ultim sfat, nu mai puţin important: dacă ţineţi minte să fiţi mereu amabil şi prietenos cu ceilalţi din jur, vă putem asigura că veţi arăta cu adevărat bine!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură