Telefonul mobil de 15.000 de euro cu "majordom" inclus

Telefon mobil de lux din colecţia firmei britanice Vertu
Telefon mobil de lux din colecţia firmei britanice Vertu (Vertu)

Majestatea sa, excelenţa sa, ambasador, lord, majordom ... Acesta este modul de apelare pe care utilizatorul trebuie să-l selecteze dacă doreşte să ia contact, prin intermediul paginii sale on-line, cu o firmă de telefoane mobile de lux, Vertu. Firma britanică Vertu, înfiinţată în anul 1998 ca o filială a Nokia, independentă din 2012, se distinge prin dispozitive mobile premium, potrivite pentru norocoşii cu buzunarele pline, cu preţuri cuprinse între 3.000 şi 15.000 de euro, în funcţie de model.

Dar ce au atât de special aceste telefoane pentru a ajunge la aceste preţuri? Toate sunt realizate manual de artizani din Anglia, cu materiale rezistente, cum ar fi aluminiul şi titaniul. Finisajele sunt din piele şi unele dintre ele chiar din piei nobile şi au, de asemenea, pietre preţioase, cum ar fi rubine sau diamante.

Securitatea este un alt punct forte al acestor telefoane, cu un mic seif în spate, închis cu cheie, în care se păstrează cartela SIM, la fel ca şi cartelele cu fotografii, video şi documente personale. Este, de asemenea, conceput să fie folosit de către directorii executivi care gestionează zi de zi datele confidenţiale ale companiilor pentru care lucrează.

Modelele din ultima colecţie, Vertu Signature, care ajung la preţul de 10.000 de euro, au inscripţionat în interior semnătura meşterului responsabil de ultima finisare, în cazul în care utilizatorul doreşte să-l contacteze. Mai multe mecanisme ale dispozitivului, cum ar fi apeluri criptate, întăresc confidenţialitatea utilizatorului.

Alte caracteristici: includ o baterie de peste 2.250 de miliamperi pe oră, care oferă o autonomie de până la 15 ore de convorbire şi 350 de aşteptare, un ecran din safir solid care aproape că nu se rupe, un sistem de operare Android personalizat.

Pe partea laterală aceste telefoane au un rubin, marca casei, care deţine un mare secret.

Această piatră preţioasă funcţionează ca buton şi activează funcţia personalizată numită "serviciul de majordom". Este suficientă o simplă apăsare pe rubin şi un angajat al companiei, un asistent personal pentru fiecare utilizator, răspunde imediat de la cealaltă parte a liniei. Acesta răspunde la întrebările adresate, face rezervări la teatru şi chiar se ocupă de pregătirea unei cămăşi proaspăt călcate în hotelul unde clientul are rezervare.

"Acest serviciu este disponibil 24 de ore în fiecare zi, de luni până duminică", spune un angajat de la Vertu. "Majoritatea clienţilor călătoresc frecvent în alte ţări cu decalaj de timp, iar asistenţa trebuie să fie permanentă", a precizat acesta.