Cât costă cei mai scumpi pantofi sport din lume

Preţul celor mai scumpi adidaşi din lume, creaţi de casa de moda Bicion din New York şi botezaţi cu numele de Fire Monkey, este patru milioane de dolari.

Pantofii sportivi Fire Monkey
Pantofii sportivi Fire Monkey (Instagram: @Mache275)

Adidaşii Fire Monkey, creaţi de casa de modă Bicion din New York, care costă patru milioane de dolari au avut ca sursă de inspiraţie Anul Nou chinezesc. 2016 marchează Anul Maimuţei de Foc, de unde şi numele de Fire Monkey. Dar cum este posibil ca o pereche de pantofi sport să aibă un preţ de ordinul milioanelor de dolari?

Ei bine, ornamentele adăugate acestora au o valore ridicată. Sunt încrustaţi cu pietre preţioase, cum ar fi diamante albe şi safire şi, de asemenea, eticheta lor este fabricată din aur masiv de 18K şi poartă logo-ul firmelor care au colaborat la designul lor.
O altă caracteristică deosebită a acestor pantofi sport este că au fost confecţionaţi pe măsura piciorului celebrului jucător de baschet Dwyane Tyrone Wade din echipa Miami Heat.

Iniţiativa de a lansa aceşti adidaşi foarte scumpi a fost promovată de preşedintele companiei de produse SDKA International, Gurps Rai, şi Shlomo Bichachi preşedintele Diamantes Bichachi. Din echipa proiectului Fire Monkey a făcut parte, de asemenea, designerul Dan Gamache de la Mache Custom Kicks.

În timpul prezentării acestor sneakers, care a avut loc în New York la sfârşitul lunii martie, Gurps Rai a declarat: "Acest proiect a fost o mare oportunitate de a arăta modul în care cultura pop şi industria de bijuterii se pot uni pentru a produce o operă de artă de care vor beneficia copiii dezavantajaţi din întreaga lume", relatează siteul web Expansion.

De fapt, Fire Monkey nu sunt concepuţi pentru a obţine mai mulţi bani de la ''fuerdai'' - nume sub care sunt cunoscuţi copiii miliardarilor chinezi - care îşi etalează fără jenă bogăţia şi puterea.

Din fericire, aceşti pantofi, care costă milioane, au ca obiectiv strângerea de fonduri pentru Soles4Souls, un ONG ce asigură distribuirea de îmbrăcăminte şi încălţăminte în ţările sărace. Începând cu anul 2006, anul înfiinţării sale, organizaţia umanitară a distribuit deja peste 26 de milioane de perechi de pantofi în întreaga lume iar acum, cu fondurile obţinute din vânzarea pantofilor Fire Monkey, vor multiplica cifra.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură