Un paradis pentru milionari, noua insulă privată din Maldive

Este gratuit să visăm, dar nu să mergem pe insula privată din Maldive! Bogaţii lumii vor avea în curând un nou refugiu, o insulă privată în marea din Maldive, numită Four Seasons.
Atolul Four Seasons, Maldive (qualitytravel.it)
Mioara Stoica
15.06.2016

Refugiul exclusivist din atolul necontaminat Baa, situat vizavi de complexul Landaa Giravaruu, este probabil cel mai frumos din întregul arhipelag. La insulă se poate ajunge în 40 de minute cu hidroavionul de la aeroportul din Male, capitala Maldivelor, sau în 20 de minute de la Landaa Giraavaru.

Refugiul este format din şapte apartamente, un centru de scufundări, Oceans of Consciousness Spa şi un iaht de 19 metri, toate disponibile exclusiv pentru oaspeţii insulei, care pot fi maxim 22 persoane. Beach House, care are două etaje, este una dintre cele mai iubite locaţii, cu o cameră de zi open air, sala de masă, bucătărie, pool deck, sală de gimnastică, bibliotecă şi lounge. Reprezintă locul cel mai ospitalier şi, totodată, punctul de întâlnire al oaspeţilor din celelalte apartamente, care sunt situate în trei zone diferite ale insulei.

Nu există curioşi, nu există ziarişti, dar nu se poate face abstracţie de cei aproape 50.000 dolari pe zi care trebuie plătiţi.

Luxul este total, dar nu excesiv, şi merge mână în mână cu puternicul angajament pentru mediul înconjurător al lui Armando Kraenzlin, directorul general al acestei staţiuni, care iubeşte aceste locuri de multă vreme, trecând cu mult dincolo de funcţia pe care o are.

Datorită angajamentului lui Kraenzlin, Atolul Baa a fost declarat de UNESCO Rezervaţie Naturală a Biosferei. Amprenta ecologică este prezentă în multe activităţi: în Four Seasons Resort Maldives sunt găzduiţi biologii marini din întreaga lume, de multe ori foarte tineri, pentru care au fost construite adevărate laboratoare.

Pentru turişti există posibilitatea de a explora fundul mării ghidaţi de aceşti cercetători, un moment de neuitat fiind înotul alături de peşti din specia “diavolul-de-mare” (Manta birostris).

Un adevărat lux este însă acela de a respecta un astfel de loc, de a respecta natura.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor