Eleganţa masculină: Noua colecţie de iarnă Armani surprinde

Noua colecţie de iarnă Armani prezintă unele schimbări în moda masculină, cu noi culori, dorinţa de duioşie şi fularul cu... mâneci.

Colecţia de iarnă 2017 Giorgio Armani
Colecţia de iarnă 2017 Giorgio Armani (captură video)

Într-un interviu acordat în trecut, Giorgio Armani - prezentat ca fiind "cel mai faimos designer de modă al momentului" - a spus că cel mai important lucru nu este acela de a da impresia că s-a studiat mult propriul look, dar că "întotdeauna trebuie să dai impresia de comoditate, ceea ce nu înseamnă să fii neglijent". De atunci a trecut mult timp, dar ideea de stil care a făcut din Armani "Regele George" al modei a rămas neschimbată şi a contaminat o serie de produse de succes care îi poartă acum numele.

Noua colecţie Armani pentru iarna aceasta, se concentrează pe noile modele clasice ale îmbrăcăminţii pentru bărbaţi. Nimic nu pare banal, ci totul pare clasic, corect, purtabil.

Şi chiar pe aceste detalii îşi pune amprenta Armani în această colecţie, mult mai vizibilă decât în altele, deoarece, probabil a fost mai curajos în utilizarea anumitor culori – cum ar fi catifeaua de culoare verde şi albastru care încântă ochiul - sau, probabil a fost mai delicat în unele detalii cum ar fi fularul cu mâneci, care acoperă braţele şi se încrucişează pe piept, încadrând faţa.

"Nu este un şal, dar ceva care înfăşoară – explică Armani - există o dorinţă de tandreţe, nu numai de căldură". Nevoia de o masculinitate mai moale care se notează, de asemenea, în capoatele de alpaca şi mohair şi din blana kidassia, dar care nu diminuează estetica puternică şi confortabilă.

Armani, care şi-a dorit tot timpul perfecţiunea, a denumit noile piese ale colecţiei pentru iarna 2017"neo-clasice". Pentru că rigiditatea şi protocoalele depăşite trebuie dezrădăcinate, dar cu graţie. Inexorabil, dar cu graţie. Fără a căuta provocarea la toate costurile, aşa cum nu încetează să repete Armani, îşi propune întotdeauna să îmbrace oamenii cu gust, propunând doar acele schimbări pe care le consideră acceptabile, pentru a nu-i face să apară ridicoli. Deoarece lexiconul din garderoba masculină se actualizează într-un ritm mai lent decât cea feminină - aceasta este intuiţia sa - şi oamenii au nevoie de mai mult timp pentru a face faţă schimbărilor.

Videoclipul de mai sus prezintă noua colecţie Giorgio Armani pentru iarna 2017, un adevărat spectacol care încântă ochii.