Stanomir, către baronii locali: De ce toleraţi ca o parte a compatrioţilor noştri să fie trataţi mai rău decât un animal de companie?

Ioan Stanomir
Andrei Pricopie
27.07.2024

Politologul Ioan Stanomir le-a adresat o întrebare dură celor care guvernează judeţele noastre după ce presa a dezvăluit o serie de cazuri revoltătoare în care demnitatea umană a fost călcată în picioare.

"S-a făcut o vizită inopinată la un cămin pentru persoanele cu dizabilităţi în judeţul Neamţ. Şi acolo am văzut cum se aplică principiul constituţional al demnităţii umane în România. Îl ţii pe om în cearşafuri îmbibate cu urină şi am mai citit tot aşa că, într-un spital, nu spun care, spital important, era să se dea mâncare cu viermi celor care sufereau de o boală teribilă. Dar, atenţie, viermii au fost descoperiţi la timp şi nu au mai mâncat mâncarea cu viermi. Pentru că unii se gândesc că, dacă eşti oricum bolnav şi pe moarte, cu viermi sau fără viermi, mori. Dar există un cuvânt, o formulă care desemnează darwinismul social. Şi darwinismul social are legătură şi cu ceauşismul şi cu nazismul", a afirmat Ioan Stanomir.

Potrivit analistului, pe vremea dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu copiii cu dizabilităţi erau asasinaţi, acum bătrânii neputincioşi şi abandonaţi de rude sunt exterminaţi, iar persoanele cu dizabilităţi sunt socotite subumane.

Lăsând orice fel de ironie la o parte, cred că ar trebui ca cei care guvernează judeţele noastre să răspundă la această simplă întrebare. Că e sătul, înţeleg, că omul sătul gândeşte şi bine, dar de ce tolerezi ca o parte a compatrioţilor noştri să fie trataţi mai rău decât un animal de companie? Cum explici aceste drame umane? Cu ce sunt vinovaţi oamenii în vârstă şi persoanele cu dizabilităţi? Cu ce au greşit ele? În ce stat civilizat şi bazat pe demnitatea umană locul lor este în infern? Unde? În ce stat? După care, dacă se răspunde la această întrebare, vom discuta şi despre impozitare", a transmis Ioan Stanomir.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor