Simion confirmă că AUR le-a cerut candidaţilor săi la parlamentare suma de 60.000 de euro: Sigur că da. Transparent

George Simion (Captură video)
Andrei Popescu
23.10.2024

Liderul AUR, George Simion, a confirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că partidul pe care îl conduce a cerut candidaţilor la parlamentare suma de 60.000 de euro, motivând că totul s-a făcut în baza legii, transparent şi respectându-se sistemul electoral din România.

“Tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare li s-au [sic!] cerut să contribuie, conform legii, la bugetul de campanie, să asigure precampania şi campania electorală pentru că aşa este conceput sistemul electoral, sistemul politic din România, candidaţii suportă aceste cheltuieli”, a precizat Simion.

Întrebat dacă oferă garanţii că acei bani au fost ceruţi în condiţiile legii, liderul AUR a spus că există dovezi în acest sens:

“Sigur că da. Există şi dovezi. În contul partidului, nu în contul vreunuia sau altuia. Transparent. Raportând la Autoritatea Electorală permanent aceste cheltuieli”.

De asemenea, întrebat dacă suma cerută candidaţilor AUR la parlamentare este de 60.000 de euro, Simion a confirmat: “Sigur că da, sigur că da”.

Totodată, liderul AUR a afirmat că, în timpul alegerilor parlamentare din 2020, candidaţii AUR şi-au plătit cheltuielile făcute în campania electorală:

“Nu este o condiţie obligatorie. Ce este obligatoriu este ca respectivii să nu fie pasibili de a fi infiltraţi de PSD şi PNL pe listele noastre electorale şi tocmai de aceea am eliminat marea majoritate dintre candidaţii veniţi de la PSD şi de la PNL”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor