Ciucă acuză că se forţează împingerea lui Ciolacu şi Simion în turul 2: E opţiunea şi dorinţa PSD. Dar şi a Rusiei

Nicolae Ciucă (Facebook/IonelNicolaeCiuca)
Andrei Popescu
23.10.2024

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că se încearcă împingerea premierului Marcel Ciolacu şi preşedintelui AUR George Simion în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, considerând că acest scenariu nu este doar “dorinţa” social-democraţilor ci şi a Moscovei.

“Noi putem să vedem ce s-a întâmplat după decizia Curţii Constituţionale de eliminare, la masa verde, a unui contracandidat pe linia de electorat a Partidului AUR. În acest moment, se încearcă foarte mult ca în turul doi să intre liderul PSD şi liderul AUR. Este opţiunea şi dorinţa PSD, ştiind că doar în această formulă ar putea să câştige. Din păcate, după toate cele ce vedem că s-au întâmplat şi în Republica Moldova, nu este doar dorinţa lor, este şi dorinţa Rusiei, motiv pentru care consider că cetăţenii României trebuie să fie cât se poate de atenţi la ceea ce ne dorim în continuare”, a precizat Ciucă, citat de Agerpres.

Întrebat dacă are informaţii concrete cu privire la faptul că ar exista un efort de “forţare” a unui tur doi al alegerilor prezidenţiale în care să se regăsească Ciolacu şi Simion, liderul PNL a spus:

“Este în momentul de faţă o evidenţă ceea ce s-a forţat la nivelul deciziei CCR. Ca atare, mai mult de atât nici nu cred că avem nevoie (ca dovadă)”.

De asemenea, întrebat ce informaţii are cu privire la faptul că ar exista interferenţe străine în alegerile din România, liderul PNL a dat ca exemplu situaţia alegerilor din Republica Moldova:

“Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în Republica Moldova, vedem că au fost anchete de presă care au argumentat foarte bine ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova. Au ilustrat foarte clar cum s-au cumpărat voturile celor care au fost îndemnaţi să voteze împotriva referendumului. Ca atare, acest set de instrumente specifice războiului hibrid pe care Rusia l-a practicat în Republica Moldova le aplică oriunde are interes, în mod special în ţările din Europa de est şi nu numai. S-a văzut că şi în celelalte ţări europene au avut loc astfel de acţiuni, motiv pentru care nu cred că ne mai trebuie alte argumente”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor