Băuturi interzise în cura de slăbire
alte articole
Unele persoane, mai cu seamă femeile, ar face orice ca să ajungă la greutatea ideală. Atunci când ţinem o dietă de slăbit ne gândim prima dată la alimentele pe care nu trebuie să le consumăm, însă la băuturile interzise în cura de slăbire nu. Este, de asemenea, foarte important de ştiut care sunt aceste băuturi într-o dietă de slăbit, pentru că ne pot afecta silueta în aceeaşi măsură ca şi alimentele.
Toate dietele de slăbit au în comun câteva reguli alimentare majore, menite să stimuleze puternic scăderile sănătoase în greutate. Toate persoanele care ţin cont şi de aceste reguli vor atinge succesul în cura lor de slăbit mult mai eficient, evitând multe dintre pericolele pe care le ascund, nu de puţine ori, dietele care promit pierderi rapide în greutate, forţând însă uneori organismul peste limitele permise. Alegerea corectă şi a băuturilor vă poate ajuta să vă îmbunătăţiţi metabolismul şi să reduceţi numărul de calorii şi senzaţia de foame.
Mai jos aveţi o listă cu băuturile care vă pun silueta în pericol, sau care ar trebui consumate cât mai rar pe perioada dietei.
Băuturi interzise în cura de slăbire: Băuturile carbogazoase
Băuturile carbogazoase se află în fruntea listei atunci când vine vorba de băuturi interzise în timpul curei de slăbire, fiind şi cele mai mari surse de calorii.
Băuturile carbogazoase sunt preferatele societăţii secolului XXI, în fiecare an consumându-se tone de astfel de lichide. Băuturile carbogazoase sunt non-alcoolice, fiind preparate din apă, cafeină şi un agent aromatizat. Renunţarea la consumul acestor produse este poate unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le puteţi face pentru îmbunătăţirea stării generale de sănătate şi reducerea numărului de kilograme în plus.
Sucurile acidulate, fie ele din aşa-zise ,,fructe'', nu au niciun beneficiu nutriţional, dimpotrivă, conţin calorii, zahăr şi alte chimicale pe care, din păcate, corpul le stochează.
Băuturi interzise în cura de slăbire: Băuturile energizante
Băuturile energizante reprezintă o invenţie nouă a omului, deşi unele ingrediente din ele sunt folosite în revigorare organismului de multe secole. Deşi sunt consumate pe scară largă, medicii nutriţionişti avertizează că băuturile energizante au teribil de multe efecte negative, provocând stări de depresie, anxietate, hipertensiune arterială şi tulburări de ritm cardiac, cât şi creştere în greutate.
V-aţi alocat vreodată timp să citiţi eticheta unei băuturi energizante? Veţi observa că acestea conţin în general cam o jumătate de cană de zahăr! Aşadar, băuturile energizante îngraşă!
Ca şi sucurile acidulate, băuturile energizante sunt adevărate bombe calorice şi trebuie excluse complet din alimentaţie. Astfel, în caz că faceţi sport şi simţiţi nevoia să vă energizaţi şi să vă hidrataţi, mizaţi întotdeauna pe apă în care puteţi adăuga câteva felii de lămâie, de lime sau de castravete.
Băuturile energizante pot fi înlocuite şi cu alternative sănătoase de energizare cum sunt cafeaua, ceaiul negru şi verde, însă neîndulcite.
Băuturi interzise în cura de slăbire: Băuturile alcoolice
Curele de slăbire şi alcoolul nu se împacă deloc bine, este un fapt cunoscut de mai toată lumea, dar este bine de ştiut şi faptul că există din fericire şi unele băuturi alcoolice care nu împiedică cu mult o dietă de slăbit şi care pot fi introduse ocazional la masă fără teamă că astfel va fi perturbat regimul alimentar.
Alcoolul de regulă este asimilat foarte rapid de către organismul nostru în defavoarea altor nutrimente şi de aceea nu prea este indicat să îl servim înainte de masă ci la câteva zeci de minute după sau între mese pentru că altfel vom putea experimenta o activitate mai scăzută a ratei metabolismului, lucru negativ pentru dietele de slăbire.
Atenţie! Băuturile alcoolice tari şi dulci îngraşă din cauza conţinutului ridicat de glucide care se metabolizează rapid şi se depun ca rezervă în urma stimulării secreţiei de insulină.
Ideal este ca alcoolul să nu fie deloc prezent la o dietă de slăbit însă unii specialişti sunt de părere că alcoolul poate fi consumat în timpul dietelor dacă acesta este combinat corect. De exemplu, dacă vă doriţi vodcă sau tequila, înlocuiţi apa tonică, plină de calorii, cu suc natural din roşii.
La o dietă de slăbit, cele mai prietenoase băuturi alcoolice sunt cele cu conţinut redus de carbohidraţi, iar aici putem aminti atât vinul roşu cât şi vinul alb demisec sau sec, care conţin relativ puţini carbohidraţi dacă sunt preparate în mod onest şi nu prin suplimentare cu zahăr. Berea slab alcoolică este, de asemenea, săracă în carbohidraţi, însă berea neagră nu, şi de aceea acest sortiment ar trebui evitat constant.
La curele de slăbit sunt deci complet de evitat vinurile dulci pentru desert, băuturile alcoolice fructate, berea neagră, lichiorurile şi orice sortiment de spirtoase preparate cu suplimente de zahăr sau îndulcitori de altă natură.
Băuturi interzise în cura de slăbire: Sucurile de fructe
Combinaţiile de fructe sub forma sucului cu pulpă, consumat la micul dejun, nu sunt recomandate în timpul curelor de slăbire, susţin nutriţioniştii.
O echipă de dieteticieni a întocmit un top al alimentelor care sunt adevărate capcane alimentare pentru cei care vor să piardă din kilogramele în plus.
Astfel, potrivit Catherinei Matthews, nutriţionistă la Tesco, sucul de fructe este "cea mai rapidă cale de a lua în greutate", fiind nevoie de mai puţin de un minut pentru a bea 150 de calorii, scrie Daily Mail.
Un alt dezavantaj al sucului de fructe este lipsa de fibre, explică Matthews. În timpul consumului de fructe, fibra formează un strat protector care acţionează ca un scut în faţa intestinului, absorbţia zahărului fiind astfel încetinită.
În băuturile răcoritoare, sucurile de fructe şi "smoothies", acest scut dispare, iar ficatul este supraîncărcat cu zahăr, având două efecte asupra organismului: în primul rând, cantitatea de zahăr produce un val brusc de energie care dispare foarte repede, putând duce la iritabilitate, letargie şi o senzaţie de foame mai puternică decât înainte.
În al doilea rând, nivelurile ridicate de fructoză - zahăr din fructe - care nu sunt arse sunt transformate în grăsime.
În schimb, sucul obţinut din pulpa de roşii este o alegere mult mai potrivită pentru cura de slăbire. El este bogat în nutrienţi şi conţine fibre, care controlează şi diminuează apetitul.
Însă nu uitaţi că băuturile sunt foarte importante pentru orice cură de slăbire. Ajută la hidratarea întregului organism, digestia este reglată, iar stomacul îşi va restabili echilibrul de care are nevoie. Apa este, fără îndoială, cea mai recomandată băutură a oricărei diete. Înlocuirea cu apă a sucurilor pe care le consumaţi în mod obişnuit este cea mai bună alegere. Eliminând băuturile interzise în curele de slăbit, veţi reuşi, cu siguranţă, să ajungeţi şi să vă menţineţi la greutatea pe care o doriţi.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.