Şeful Secret Service, declaraţii şocante: Un alt eveniment geopolitic ar putea plasa SUA într-un "conflict cinetic"

Directorul interimar al Serviciului Secret, Ronald Rowe Jr., 30 iulie 2024. (Getty Images)
Redacţia
18.09.2024

Directorul interimar al Secret Service, Ronald Rowe Jr., a descris, luni, în cadrul unei şedinţe de informare din West Palm Beach, provocările legate de protejarea lui Trump şi lecţiile învăţate pe viitor.

Potrivit Zero Hedge, în timp ce criticii au subliniat eşecurile flagrante care ar fi putut permite două tentative de asasinat ratate "la mustaţă" împotriva fostului preşedinte SUA şi candidat republican, efectuate la doar două luni distanţă una de cealaltă, el şi-a apărat agenţia, spunând că a pus în aplicare „cele mai înalte niveluri de protecţie”, conform instrucţiunilor lui Biden, care au constat în „elemente ale echipei de contra lunetişti” şi „mijloace tactice locale”.

„Ar putea exista un alt eveniment geopolitic care ar putea plasa Statele Unite într-un conflict cinetic sau într-o altă problemă, care ar putea duce la suplimentarea responsabilităţilor şi persoanelor de protecţie ale Secret Service”, a declarat apoi directorul interimar al Serviciului Secret.

Comentariul a stârnit reacţii în rândul experţilor care s-au întrebat dacă acest lucru înseamnă că Secret Service se aşteaptă la mai multe astfel de atacuri violente asupra lui Trump sau a altor lideri politici americani de profil înalt.

Ronald Rowe Jr. a vorbit despre recentele tentative de asasinat ca o subliniere a necesităţii unei „schimbări de paradigmă”.

Întrebarea care se pune este dacă nu cumva, în condiţiile în care conflictul din Gaza, Liban, Orientul Mijlociu şi Ucraina-Rusia este din ce în ce mai fierbinte, directorul Rowe ar fi semnalat că vor urma probabil şi alte astfel de tentative de asasinat.

Dispune el de informaţii care sugerează acest lucru, sau era doar o speculaţie?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor