Se ascut cutiţele în Coaliţie. Lider PNL: E o mare diferenţă de la a conduce o covrigărie la a conduce economia unei ţări

Marcel Ciolacu (Captură video)
Loredana Diacu
28.06.2024

Adrian Cozma, vicepreşedinte PNL, a lansat joi un atac dur la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu, acuzându-l pe acesta că în loc să guverneze îşi face campanie pentru prezidenţiale şi aruncă banii pe pomeni electorale. Atacul vine în contexul în care social-democraţii l-au acuzat pe Nicolae Ciuca, liderul PNL, că nu are onoare pe motiv că cere ca alegerile prezidenţiale să nu fie în septembrie deşi iniţial fusese de acord cu acest scenariu.

Cozma a ţinut să puncteze că România are un deficit bugetar mare şi se confruntă cu perspective economice sumbre din cauza premierului Marcel Ciolacu.

„E o mare diferenţă de la a conduce o covrigărie la a conduce economia unei ţări şi a face performanţă într-o guvernare, dar putem trece peste asta (…)

Din cauza acestui deficit excesiv, sunt puse în pericol fondurile europene şi tranşa a treia din PNRR şi eu asta mi-aş dori, ca dl premier Ciolacu să se ocupe mai mult de guvernare şi mai puţin de fotbal. E foarte bine să susţinem echipa, şi eu sunt trup şi suflet, dar toţi ne uităm ce se întâmplă în viitor, suntem la un grad de îndatorare de 52%, 62 de miliarde datorii, dobândă de 7% cu care ne împrumutăm”, a declarat vicepreşedintele PNL la B1TV.

„Din cauza campaniei electorale de un an jumate a dlui Ciolacu e pus în pericol viitorul economic al României, iar acest dezmăţ pe care-l vedem cu tot felul de promisiuni, angajări la stat, din păcate afectează România şi viitorul nostru.

Pe români, şi pe investitori mai ales, îi interesează predictibilitatea fiscală, că noi toţi azi urmărim ce face dl premier, care ar trebui să guverneze România şi el ne trimite poze de pe stadioane.

E o problemă reală pe care trebuie s-o analizăm şi noi, cei din PNL, dacă mai putem merge mai departe cu o asemenea abordare din partea premierului”, a adăugat Cozma.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor