Purtătorul de cuvânt al PSD: E evident că domnul Ciucă nu ajunge în turul 2. E pe locul 4, dacă nu 5, în sondaje

Lucian Romaşcanu (Screenshot)
Ana Ion
30.06.2024

Continuă scandalul din coaliţia de guvernare pe tema datei alegerilor prezidenţiale. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a lansat un nou atac la adresa şefului liberalilor Nicolae Ciucă.

"Au apărut ieri în spaţiul public înregistrările cu domnul Ciucă în care spunea clar «rămân în septembrie», este documentul organului de conducere al PNL cu semnătura domnilor Ciucă şi Bode, cu calendarul întreg de alegeri. Încă din februarie, PSD şi domnul Ciolacu au spus, «ieşim de la aceste negocieri cu un calendar pentru tot anul», că nu e numai PNL şi PSD în joaca asta, sunt mult mai multe partide şi oameni interesaţi de calendarul alegerilor.

După ce am avut această chestiune, cu semnăturile acestor doi domni pe document, acum din interesele electorale evidente ale PNL, că altfel nu îmi explic de ce nu îşi ţin cuvântul dat… E evident că domnul Ciucă nu ajunge în turul 2 şi atunci normal că găsim tot felul de explicaţii legate de democraţie şi de vremea de afară, dar e vorba strict de cuvântul dat, iar cuvântul dat este cel mai important lucru pe care îl ai în politică”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD, la postul B1 TV.

"Dacă dumnealor nu se ţin de ceea ce au propus, şi e evident că nu se ţin, vor exista discuţii cu tot spaţiul politic (…). Dacă noi în iunie, aproape iulie, nu ne ţinem de ceea ce am spus şi am anunţat public, atunci, sigur, consultările cu tot spectrul politic sunt impuse şi va rezulta de acolo un calendar agreat de toată lumea.

Nu e vorba de nimic altceva decât de onoare – şi onoarea înseamnă respectarea cuvântului dat. Sigur că suntem pregătiţi să mergem la alegeri oricând. Sigur că Partidul Social Democrat va avea candidat în turul 2 şi cu certitudine, după părerea mea, vom avea şi Preşedinte. Domnul Ciucă e pe locul 4, dacă nu 5, în sondaje acum", a susţinut Romaşcanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor