Lasconi: PNL a greşit de două ori. E ca şi cum prima dată îţi înşeli nevasta şi spui că 'Stai puţin că m-am îmbătat', dar a doua oară de ce ai mai făcut-o?

Elena Lasconi
Andrei Pricopie
30.06.2024

Preşedinta USR, Elena Lasconi, i-a cerut şefului PNL Nicolae Ciucă să lase orgoliile şi să o susţină pe ea în cursa pentru Cotroceni, dacă vrea să nu predea cea mai importantă funcţie în stat şefului PSD Marcel Ciolacu.

"În ceea ce-l priveşte pe domnul Ciucă, este un militar de carieră, un domn cumsecade, am auzit de la multă lume. Încă nu am vorbit cu domnia sa, dar urmează să o fac, pentru că sunt omul dialogului. Aş vrea să se gândească bine şi să cântărească bine ceea ce se întâmplă în acest moment în ţară. Şi dacă ne dorim cu toţii ca PSD să nu ajungă la Cotroceni, să vină să susţină proiectul USR. Din păcate, nu prea îl mai dezlipeşte poporul de domnul Ciolacu. Atât doresc să-i spun.

E un moment în care ar trebui să se gândească toată lumea bine, să lăsăm orgoliile şi să vedem care este binele României. Din punctul meu de vedere, dacă ne-am uni cu toţii, am câştiga cu siguranţă. Dacă nu doresc să se unească cu noi, noi tot vom câştiga. Pentru că vom fi pe fiecare stradă din România, alături de români, le vom transmite ideile noastre, gândurile noastre şi le vom da din sufletul nostru, din emoţia noastră. (...) Cred că prima întâlnire va fi doar tete-a-tete, adică eu cu domnul general Ciucă şi o să vorbesc, sunt un om al dialogului", a declarat Elena Lasconi, potrivit Agerpres.

Întrebată despre atuul său pentru a fi susţinută la preşedinţie de PNL şi de alte forţe de dreapta, încă din primul tur al alegerilor prezidenţiale, Elena Lasconi a replicat că "pentru asta îi întrebăm pe români".

"Eu sunt autentică, nu o să îngenunchez niciodată în faţa PSD. Nu am să fac compromisuri de genul acesta. Cam astea sunt atuurile. PNL a greşit de două ori. Ştiţi cum e? E ca şi cum prima dată îţi înşeli nevasta şi spui că 'Stai puţin că m-am îmbătat', dar a doua oară de ce ai mai făcut-o? Şi când am candidat la alegerile locale şi în 2000, de exemplu, eram pe locul patru. Nu cred în sondaje. (...) Îmi doresc să câştigăm la prezidenţiale şi dacă îmi doresc aşa va fi, şi la parlamentare cât mai mult", a adăugat Elena Lasconi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor