De ce se "sperie" extremiştii germani de Şoşoacă? Politolog: I-ar fi făcut să arate ca nişte vasluieni

Diana Şoşoacă
Andrei Pricopie
30.06.2024

Politologul Andrei Ţăranu a explicat, în emisiunea News Pass a jurnalistei Laura Chiriac, de ce crede că Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus, cei doi europarlamentari SOS, nu au fost primiţi în grupul Suveranişti din Parlamentul European la care au încercat să adere, ca urmare a opoziţiei partidului german de extremă dreaptă Alternative fur Deutschland (AfD).

Jurnalistă: Sunt şefi de partide ca George Simion şi Diana Şoşoacă, mai sunt şi nişte candidaţi independenţi care s-au aliniat la startul pentru prezidenţiale. Despre George Simion nu putem să spunem decât că dacă deschidem orice site de ştiri, are o campanie agresivă, promiţând case, dobânzi scăzute, case la 35.000 euro pentru români, tăiem toate dobânzile din creditul său, taxe mai puţine pe salariu, toate poveştile acestea. Domnule Ţăranu, ce vor face cu votul românilor toate aceste candidaturi?

Andrei Ţăranu: Ştiţi foarte bine că cetăţenii români s-au dovedit întotdeauna extrem de inteligenţi, că a fost 1996, că a fost 2000, că a fost 2004, cetăţenii României s-au dovedit a fi mult mai inteligenţi decât decât tind să-i trateze politicienii, din nefericire. Cine poate să creadă că o să tăiem dobânzile la credite. Asta sună ca reclamă de bancă, nu ca reclamă publică politică. Nu are nicio posibilitate să facă aşa.

Jurnalistă: Ce ne aşteptăm de la un politician care spune că sunt furaţi copiii?

Andrei Ţăranu: De asta şi scorul pe care l-au avut a fost mult sub aşteptări, şi mai ales nu votul la europarlamentare, ci votul la nivelul întregii ţări. Deci una peste alta să nu ne speriem, cetăţenii sunt mult mai inteligenţi. Iată că este interesant că pe doamna Şoşoacă nu numai că nu o crede nimeni în România, dar nu o crede nimeni nici în Parlamentul European şi nu i-a primit nici în cel mai radical grup al Parlamentului European.

Jurnalistă: Dar este foarte interesant, de ce se sperie extremiştii germani de Şoşoacă şi de Luis Lazarus?

Andrei Ţăranu: Nu ştiu dacă de Luis Lazarus neapărat, dar dacă au văzut cinci videoclipuri cu doamna Şoşoacă şi comportamentul domniei sale, cel mai probabil, că este mult prea mult până şi pentru cei de la AfD. Vii cu ursul în Parlamentul European este chiar jenant şi mai ales că ei la rândul lor au fost daţi afară din Alianţa pentru Libertate şi Democraţie pentru că erau consideraţi prea extremişti, iar în condiţiile astea să aduci unii care sunt consideraţi chiar prea extremişti din punct de vedere al comportamentului, felului de a vorbi, felului de a reacţiona, de a comunica cu presa, ş.a.m.d., i-ar fi făcut pe germani nişte vasluieni, să zicem aşa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor