Savanţii doresc să dezvolte rinichi de copii avortaţi în animale pentru a le oferi pacienţilor

(Captură Foto)

Revistele de ştiinţă prezintă descoperirea unei noi proceduri de salvare a vieţii care presupune recoltarea de organe de la copii avortaţi şi transplantarea lor în animale, unde se pot dezvolta pentru a putea fi puse ulterior la dispoziţia pacienţilor.

Website-ul Genetic Literacy Project numeşte acest proces “xenotransplant” şi sugerează că cea mai importantă întrebare ar fi: “Aţi accepta un organ dintr-un porc, dintr-o vacă, dintr-un cimpanzeu sau dintr-o maimuţă pentru a salva viaţa copilului vostru, sau chiar propria voastră viaţă?”

Statisticile publicate ar justifica nevoia unui astfel de proces: peste 123.000 de americani necesită un organ de transplant dar mai puţin de 30.000 de oameni vor primi unul, cel puţin 21 de oameni murind zilnic pe lista de aşteptare. La nivel global sunt milioane de oameni care ar avea nevoie de transplanturi de rinichi, susţine WND.

O companie de biotehnologie din Redwood, California, numită Ganogen Inc. cercetează procedura.

“Termenul nostru pe termen lung este acela de a dezvolta organe umane în animale, pentru a sfârşi problema lipsei de donatori umani”, a declarat Eugene Gu, fondatorul Ganogen.

Dar chiar şi revistele de ştiinţă observă problema etică. Pentru fiecare organ pentru transplant dezvoltat într-un şobolan sau un porc, pentru a fi folosite ulterior la adulţii care au nevoie, un copil nenăscut trebuie sacrificat.

Dilema este similară cu cea a utilizării controversate şi până acum parţial nereuşită a celulelor stem embrionare.

Un material video produs de Ganogen comentează asupra sursei organelor, numindu-le în mod eufemistic ca fiind “debarasate”. Dar obţinerea de organe umane viabile necesită o colaborare cu sectorul avorturilor.

Ganogen susţine că lucrează deja asupra proceselor pentru transplanturile de rinichi precum şi pentru transplanturile de inimă fetală.

Website-ul Natural News a abordat această controversă, raportând că fondatorul Ganogen, Gu, a recoltat rinichi umani fetali şi i-a implantat în şoareci crescuţi fără sistem imunitar.

“Această tehnologie este aplicabilă nu doar în cazul rinichilor ci şi în cazul fiecărui tip de organ din organism”, a declarat Gu pentru Natural News.

Natural News a susţinut că, dacă acest proces se dovedeşte a fi un succes la o scară mai mare, atunci “va prevesti un viitor în care copiii umani avortaţi devin o comoditate comercială încât companiile vor profita de pe urma dezvoltării artificiale a organelor.”

CBS News a raportat că această cercetare ridică întrebări etice referitoare la faptul dacă este acceptabilă utilizarea de organe umane fetale în cercetări sau pentru transplantarea de organe umane în animale.

Rezultatele cercetării au fost publicate în American Journal of Transplantation.

Arthur Caplan, biotehnician la Centrul Medical Langone din New York, a declarat pentru CBS că nu există cu adevărat nicio dezbatere de realizat.

“Societatea americană este din punct de vedere moral suficient de neconfortabilă în legătură cu avortul, încât dezvoltare de organe din rămăşiţele de fetuşi nu va fi niciodată acceptată şi va fi interzisă treptat în toate statele”, a declarat Caplan.

Eugene Gu a declarat pentru Medical Daily că munca sa este finanţată de familie şi prieteni şi nu de guvern, spre deosebire de vasta majoritate a laboratoarelor importante pentru cercetare biomedicală care activează în domeniul ţesuturilor fetale umane provenite de la copii avortaţi.

Gu a susţinut că el însuşi nu încurajează avorturile, dar dacă organele “sunt disponibile, este mai bine să le folosim pentru a salva viaţa cuiva decât să le aruncăm la gunoi.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură