Urne bio şi organe umane crescute în porci: agricultura şi zootehnia pe marginea prăpastiei science fiction

(photos.com)

Organe umane crescute în porci şi urne biologice care fac ca din propria cenuşă să crească copaci: ştiinţa şi credinţa pun la grea încercare zootehnia şi pomicultura.

În viitor vom fi toţi porci iar după moarte cenuşa noastră va fi transformată în îngrăşământ organic pentru planta noastră preferată. Dacă scenariul vi se pare demn de Vanilla Sky poate că aţi văzut prea multe filme. Sau poate că nu sunteţi informaţi cu privire la cele mai recente noutăţi agro-ştiinţifice.

Pornim de la prima informaţie ridicând o întrebare: este permisă utilizarea animalelor pentru a creşte organe umane? Dacă credeţi că acest lucru ţine de science-fiction, omul de ştiinţă japonez, Hiromitsu Nakauchi, vă va zâmbi cu seninătate spunându-vă că nu, acest lucru nu ţine deloc science-fiction, ci din contră (http://med.stanford.edu/ism/2013/november/hiro.html).

Un transplant de la porci: Profesor la Universitatea Stanford din Statele Unite, Hiromitsu Nakauchi, a dat un interviu la BBC cu ceva timp în urmă, dezvăluind că echipa sa de cercetare pe celule stem perfecţionează o metodă pentru a creşte celule umane în porci. Creşterea celulelor este primul pas pentru a produce organe potrivite pentru transplant. În acest caz, scroafele sunt utilizate pentru creşterea de embrioni modificaţi genetic folosind celulele unui donator extern, selectat în aşa fel încât să se obţină tipul dorit de organe (de exemplu, pancreasul). Modalitatea de a obţine organe umane, ne informează Nakauchi, este încă lungă dar deja în termen de cinci ani ar trebui să se obţină primele rezultate.

Cimitire „green: A doua ştire, în schimb, îi va face fericiţi pe iubitorii de grădinărit şi de pomicultură. Un designer spaniol, Martin Azua, a lansat ideea unei urne datorită căreia, după moarte, toată lumea poate deveni o plantă. Urna Bios (http://www.urnabios.com/index.php), ​​făcută din nucă de cocos, este biodegradabilă şi conţine turbă compactată, celuloză, şi (desigur) o sămânţă de copac. Ştirea despre acest proiect (care nu este o farsă) a atras reacţii entuziaste din partea publicului, deoarece aplică principiul de refolosire şi de a da o nouă viaţă, chiar şi elementelor din care suntem făcuţi: carne, oase şi o viaţă, care să se regenereze într-o grădină care nu ar seamăna deloc cu un cimitir.