Revista presei: tot ce e rău în România se întâmplă la Guvern

Crin Antonescu şi Victor Ponta
Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Săptămâna aceasta revista presei spune că, în mod conştient sau nu, românii (sau presa românească?) asociază Guvernul cu răul absolut. Şi că încă avem în noi gena pasivităţii, de care credeam că Roşia Montană şi Ionuţ, copilul omorât de câini, ne-au vindecat.

Miercuri, mass media vuia că o jurnalistă a fost violată lângă sediul Guvernului. Oripilată, am căutat ştirea: aproape toată presa a publicat-o folosind în titlul sintagme din familia "lângă Guvern."

Ştire 1: Jurnalistă răpită şi violată lângă sediul Guvernului

Ceea ce s-a întâmplat este cu adevărat oripilant. O tânără jurnalistă de radio a fost răpită în plină stradă, din zona Perla, Dorobanţi. Ameninţată cu cuţitul, a fost obligată să îl însoţească pe agresor până pe malul Lacului Floreasca unde... nu mai comentăm.

Oamenii care treceau pe stradă, deşi au văzut tânăra plânsă şi vizibil terorizată, nu au intervenit, au declarat şocaţi colegii ei de radio, într-un apel făcut către autorităţi.

"Suntem consternaţi să descoperim că această odioasă întâmplare a fost posibilă pentru că, în plină zi, la ora 16, pe un bulevard central al Capitalei, între zona Perla şi Lacul Floreasca, trecătorii au asistat impasibili la agresarea unei femei, care a fost ameninţată cu un cuţit în zona feţei că îşi va pierde ochiul dacă strigă după ajutor. Deşi colega noastră plângea, era în mod evident ameninţată şi a fost împinsă sute de metri, nimeni nu a intervenit sau sunat la numărul de urgenţă 112. Constatăm cu mâhnire că, din cauza pasivităţii opiniei publice, suntem tot mai des martorii unor atrocităţi de stradă."

E foarte trist. Ar trebui să ne întrebăm cu toţii, când intervenim dacă nici la o vizibilă răpire/tentativă de viol noi nu reacţionăm?

Ce mă uimeşte însă cel puţin la fel de tare ca lipsă de reacţie a citadinilor care au urmărit-o fără să intervină pe tânăra ameninţată cu cuţitul, este titul sub care ştirea a apărut aproape peste tot: “Tânără violată lângă guvern” în condiţiile în care, oameni buni, nici Perla, nici Lacul Floreasca nu sunt lângă Guvern. De ce ni se induce ideea că tânăra a fost luată pe sus dintr-o zonă plină ochi de SPP şi SRI?

Ştirea aproape arată cu degetul la Ponta: "ia uite, biata fată a fost violată chiar sub ochii lui, lângă Guvern, şi SPP-ul n-a intervenit". Cine manipulează lumea, şi de ce?

Nu e fair-play. Guvernul este într-adevăr sinonim cu răul, pentru mulţi români. Dar asta, Ponta şi camarila sa politică şi-au făcut-o ei, cu mâna lor. O demonstrează realitatea, fără să fie nevoie de manipulări şi de umblat la subliminalul colectiv.

Revisa presei spune că politicienii sunt corupţi

Nu am de gând să discut despre Roşia Montană. Ar fi prea mult. Ies zilnic minim 5-6-7-8 etc ştiri pe acest subiect: despre cearta dintre Antonescu şi Ponta pe subiectul avizării proiectului de exploatare cu cianuri, despre ce despăgubiri am putea plăti dacă nu se aprobă contractul cu RMGC, despre cum la bursa din Toronto se câştigă milioane de dolari pe jocul politicienilor noştri de-a "'astăzi vrem proiectul mâine nu-l mai vrem", despre ipoteza că Antonescu ar fi năimit de George Soros iar în spatele lui Ponta ar sta principalul acţionar al Gabriel Resources, miliardarul Benny Steinmetz, acuzat de autorităţile din Guatemala că a mituit demnitari publici, nu pe ai noştri, că se desface USL, că nu se desface USL....

Despre toate acestea s-a scris şi s-a tot scris şi-o să se scrie până când crapă sau nu crapă USL.

Interesant e ce s-a întâmplat când toţi ochii ţării erau aţinti pe Roşia Montană, timp în care politicienii n-au dormit.

Ştire 1: Incompatibilii, pe cale să câştige războiul cu ANI

Nu tot răul se întâmplă la Guvern. Anumite chestii se mai fac şi prin Parlament. Drept dovadă, în această săptămână, profitând de faptul că atenţia publică era îndreptată spre proiectul Roşia Montană şi spre votarea legii eutanasierii câinilor maidanezilor, politicienii au găsit, se pare, o cale de a rezolva problema primarilor corupţi.

La ora actuală, în România există o lege, mai exact Legea 161/2003 în baza căreia în jur de jumătate din aleşii locali ai ţării (primari, consilieri) au fost sau riscau să fie declaraţi de către ANI incompatibili cu funcţiile lor. Prin primăvara, Ponta se luase cu mâinile de cap, la câţi primari au fost găsiţi incompatibili, intrebandu-se dacă nu ar fi mai simplu să organizeze alegeri locale anticipate în loc să se mai lupte să-i salveze din ghearele ANI şi DNA.

Conform legii 161/2003, "funcţia de primar, preşedinte al Consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional". Aşa că trebuia rezolvat acest aspect organizaţional.. minor.

Parlamentarii noştri nu şi-au permis să modifice direct faimoasa lege 161, însă au reuşit să vină cu o găselniţă legală care le va permite în viitor primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene să facă parte din Adunările Generale ale Acţionarilor fără ca ANI să îi mai poate declara incompatibili cu rolurile lor. Pentru ca găselniţa să treacă, s-a folosit pretextul pregătirii cadrului legislativ pentru regionalizarea ţării, potrivit pesurse.ro.

Iniţiatorii găselniţei sunt deputaţii PSD Axente Ioan, Covaci Dorel, Frăticiu Gheorghe, Iordache Florin, Neacşu Marian şi Roman Gheorghe care au făcut o curajoasă propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii nr.51/2006 referitoare la serviciile comunitare de utilităţi publice.

Modificările propun crearea unor entităţi comerciale regionale, minim două judeţe, sub numele generic de Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, care are ca obiect de activitate serviciile de utilităţi publice. Care instituţii, nou înfiinţate fiind, nu intră sub incidenţa Legi 161, care pe mulţi aleşi locali i-a "nenorocit."

Amendamentul la Legea 51 propus de deputăţii PSD va face diferenţa între operator local şi judeţean şi operatorul regional. "Distincţia dintre aceste categorii de societăţi comerciale este fundamentală pentru stabilirea unor elemente constitutive ale unei situaţii de incompatibilitate".

Inteligent, nu e aşa? În viitor, preşedinţii de Consiliu Judeţean, primarii etc. nu vor mai fi membri în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local , ceea ce i-ar face să cadă sub incidenţa ANI, ci vor fi membri ai nou înfiinţatelor entităţi comerciale regionale, geniala găselniţă legală a PSD.

Ştire 2. Medicii sunt supăraţi pe ipocrizia Guvernului care a găsit bani pentru mărirea salariilor primarilor (indiferent dacă sunt corupţi sau nu) dar pentru salariile medicilor, n-a găsit.

Aşa că ameninţă cu proteste dacă Guvernul nu rezolva gravele probleme din sistemul medical.

"Văd că măriţi salariile primarilor, se găsesc bani la guvern, dar vrem că medicii să rămână în ţară cu lefuri de 800 de lei. Ministerul Finanţelor poate găsi bani pentru a creşte veniturile rezidenţilor. Dacă nu găseşte soluţii, atunci ministerul nu reprezintă această ţară. Guvernul să ne spună clar că sănătatea nu e o prioritate naţională", i-a bătut, joi preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, obrazul ministrului Sănătăţii Eugen Nicoalescu.

În cadrul unei dezbateri regionale organizate la Iaşi, ministrul sănătăţii Eugen Nicolaescu a fost pus la colţ de medicii care i-au cerut să prezinte în Guvern problemele reale din sistemul sanitar şi să solicite finanţare adecvată pentru medici şi spitalele din sistem.

"Oamenii din sistem au îngrijorări justificate şi vă cer să nu mai folosiţi sintagma reformă, pentru ca oamenii s-au săturat de acest termen, ci să vorbiţi de eficientizare. Nu suntem împotriva Ministerului Sănătăţii, dar vă rog să spuneţi apăsat în guvern să se termine cu ipocrizia, astfel încât bunele intenţii să se reflecte şi în buget sau în actele normative", i-a cerut Vasile Astărăstoae, ministrului Nicolaescu.

Dacă medicii vor obţine vreun câştig din discuţiile cu Nicolaescu sau nu, este greu de anticipat.

Ştire 3. Legea Referendumului a trecut

Nu vorbesc despre Referendumul pe care Oprescu voia să-l organizeze pentru a ne întreba dacă îi dăm voie să omoare câini. Nu vom avea referendum pe acest subiect. S-a tranşat printr-o lege votată marţi în parlament (oricum exista o lege în acest sens dar Oprescu nu a aplicat-o) care permite eutanasierea câinilor vagabonzi, lăsând însă această opţiune la latitudinea edililor locali.

Vorbesc de Legea celuilalt Referendum, cel care are ca miză adoptarea Constituţiei revizuite de USL. Cu 223 de voturi "pentru", 72 de voturi "împotrivă" şi 23 de abţineri, aleşii ţării au votat ca pragul de prezenţă la referendum să fie redus la 30% din populaţia cu drept de vot a ţării înscrisă pe listele electorale, în loc de 50% plus unu, cât este în prezent.

De ce a fost nevoie de această lege? Argumentul PSD pentru susţinerea proiectului de lege a fost că românii sunt o naţie fără simţ civic şi în baza necivismului nostru, dacă nu se scădea pragul de prezenta la urne, nu se valida în veci Constituţia PSD-PNL:

"Eliminarea pragului de 50% prezenţă la vot din numărul alegătorilor înscrişi pe liste este o necesitate pentru că avem un electorat căruia îi lipseşte simţul civic şi am risca să nu validăm noua Constituţie, să păţim ca în 2004 când s-au acordat două zile pentru validarea referendumului de Constituţie".

Constituţia Revizuită va da, dacă este adoptată în forma actuală, puteri fără precedent parlamentărilor români, în defavoarea celorlalte puteri din stat şi va îndreaptă România spre dictatura unui Parlament de corupţi.

Ştirea 4. DNA şi DIICOT pregătesc recoltele de corupţi

A venit toamna. Copii care nu au fost mâncaţi de câinii maidanezi vor reîncepe şcolile de luni. Mamele lor se pregătesc se pregătesc să pună murăturile pentru iarnă şi să fiarbă zacuşti. Să cumpere rechizite etc.

Iar procurorii DNA şi DIICOT se pregătesc să bage la închisoare (oare?)şce corupţi.

- Adrian Severin, Europarlamentar, acuzat că a luat mită în Parlamentul European

Presa face public că DNA i-a investigat prin comisie rogatorie pe jurnaliştii ce au organizat flagrant delictul lui Severin.

Severin, alături de alţi trei colegi europarlamentari de alte naţionalităţi, a fost ţinta unui scandal răsunător la Bruxelles, în primăvara lui 2011, după ce publicaţia Sunday Times a făcut public că a reuşit să cumpere serviciile a patru europarlamentari.

Pretinzând că sunt reprezentanţi ai unor corporaţii, reporterii sub acoperire au le-au propus câtorva europarlamentari sume consistente de bani, pentru a vota legi în favoarea lor în Parlamentul European (PE). Severin a fost unul dintre politicienii care s-a lăsat cumpărat de falşii corporatişti, contra sumei de 100.000 euro/anual, plus 4.000 de euro/zi, pentru fiecare zi în care ar fi susţinut interesele acestora în PE.

Adrian Severin mai este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false pentru a înlesni unor persoane apropiate obţinerea pe nedrept a sumei de 436.663 de euro din bugetul Parlamentului European.

Regele Bordurilor, Adriean Videanu, fost Ministru al Economiei, s-a prezentat la DIICOT

Fostul Ministru este acuzat de nici mai mult nici mai puţin decât subminarea economiei naţionale.

Potrivit procurorilor, Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al firmei omului de afaceri, SC Interagro SA, aducând statului un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

În acest mod a fost creată o stare de fapt de natură să ameninţe bunul mers al economiei naţionale în domeniul gazelor naturale, dar şi în ansamblu prin repercusiunile negative asupra întregii economii naţionale.

Ce este foarte interesant în cazul Videanu - Vosganian este faptul că Băsescu a dat pe 8 septembrie undă verde pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu, dar pentru a lui Vosganian... nu. De ce? Există vreun argument pentru aceasta, în afară de faptul că Antonescu (Crin), îl consideră pe colegul său de partid, nevinovat?

- Europarlamentarul Silaghi s-a prezentat şi el la DNA

Fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, s-a prezentat joi la DNA, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Ovidiu Silaghi este acuzat de trafic de influenţă. Conform procurorilor DNA, în cursul anului 2012, Silaghi, la vremea respectivă ministru al Transporturilor a pretins şi primit de la omul de afaceri Nelu Iordache, suma de 200.000 de euro, angajându-se ca, în schimbul sumei cu pricina, să facă uz de influenţa sa în favoarea lui Iordache, în relaţie cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A.

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fostul ministru a declarat că a citit înştiinţarea de urmărire penală din dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă însă nu a văzut încă probele strânse de procurori în documentarea acuzelor ce i se aduc. În prag de plecare la Bruxelles, unde va fi coleg cu Severin, Silaghi afirma că e nevinovat.

Europarlamentarul nostru mai zice afirma că nu a vrut să se prevaleze de imunitatea de europarlamentar, de aceea s-a şi prezentat la DNA. În paralel, avocaţii lui Silaghi contestă urmărirea penală împotrivă clientului lor, printre motivele invocării aflându--se şi.... imunitatea de care se bucură europarlamentaru, şi el protejat al lui Crin.

Vice-premierul Liviu Dragnea, client fidel al DNA

Dragnea, "una dintre mâinile drepte a lui Ponta" se tot plimbă pe la DNA. Liviu Dragnea studiază ore în şir probele strânse de procurori în dosarul în care este acuzat de fraudarea referendumului din 2012 organizat de Ponta şi de Antonescu pentru demiterea preşedintelui Băsescu.

Până în prezent, declara vice-premierul, deşi a studiat probele filă cu filă nu a descoperit nimic care să-i demonstreze vinovăţia.

"Nu există nimic care să mă incrimineze. Citesc filă cu filă şi constat că nu există nicio probă care să mă incrimineze."

Dosarul referendumului are 83 de volume dar vice-premierul are timp: "Voi veni până nu mă mai primesc aici" a declarat Dragnea jurnaliştilor curioşi să afle în ce stadiu se află cu studiul probelor strânse de procurori.

- Ion Oltean, deputat PDL, DNA

Deputatul PDL a fost chemat pentru a fi audiat în dosarul Crinuţei Dumitrean, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

ANRP este agenţia de stat a cărei treabă este să îi despăgubească pe românii ale căror proprietăţi au fost confiscate cândva de comunişti. Atâta doar că în ultimii ani ANRP a preferat să acorde despabugirile nu proprietarilor de drept, ci misiţilor care au cumpărat drepturile litigioase de la cei cândva expropriaţi forţat.

Mulţi proprietari, după ani de zile de luptă surdă cu aparatul de stat, au renunţat să mai spere că vor intra vreodată în posesia zecilor de milioane de euro pe care statul li-i datora ca despăgubiri şi şi-au vândut drepturile litigioase unor misiţi. Care misiţi având bani şi relaţii nu s-au mai izbit de birocraţie ci, plătind nişte şpăgi modice au avut urgent acces la despăgubiri.

Oare cu câtă ar fi putut mari Guvernul salariile medicilor rezidenţi, dacă Europarlamentarii, Deputaţii şi Miniştrii nu ar fi furat atâţia bani?

Ştiri ar mai fi, dar pălesc în comparaţie cu cele de mai sus.

În atari condiţii, cu aşa o realitate, cum să ne ma mire că tot ce este rău în ţara asta "se întâmplă la Guvern?" Inclusiv răpirea în plină stradă şi violul unei bietei jurnaliste, victima şi a indiferenţei unora dintre concetăţenii săi.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii