Relaţiile cu politicieni şi afacerişti corupţi, marea vulnerabilitate a Poliţiei - Codruţa Kovesi

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi.
Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Principala vulnerabilitate a Poliţiei rezultă din relaţiile întreţinute cu oameni politici sau de afaceri care au dosare penale sau sunt investigaţi, a opinat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Luând cuvântul la bilanţul pe 2014 al Poliţiei Române, Kovesi a vorbit despre colaborarea foarte bună a DNA cu poliţiştii, însă a amintit că numărul poliţiştilor cu funcţii de conducere anchetaţi pentru corupţie a crescut, relatează Gândul.

„Numărul poliţiştilor cu funcţii de conducere anchetaţi a crescut anul trecut (...). O vulnerabilitate sunt relaţiile neprofesioniste întreţinute cu oamenii politici sau cu oamenii de afaceri investigaţi de poliţişti”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Reamintim că anul trecut a fost marcat de scandaluri în care au fost implicaţi poliţişti, judecători, procurori, persoane care ar trebui să vegheze la respectarea legii. Pe lângă "peşti mici", gen chestorul Valentin Pescari acuzat că a luat spagă 30 de autobasculante încărcate cu nisip, în presă au răzbătut şi scandaluri în care au fost implicate nume răsunătoare.

Unul din cele mai mediatizate cazuri a fost cel al fostului şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, acuzat că a făcut trafic de influenţă din biroul lui Ponta.

Titular al unui dosar la ANI, baronul PSD, care susţinea că are influenţă asupra premierului a mers la Guvern să solicite menţinerea pe funcţie şi avansarea şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, care, în schimbul acestui favor, urma să-i rezolve dosarul de incompatibilitate.

Din cabinetul premierului, Duicu i-a transmis lui Ponea că alături de el se află şi ministrul de Interne, la acea vreme fiind Radu Stroe şi că premierul Victor Ponta l-a chemat la Guvern pe şeful Poliţiei, chestorul Petre Tobă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne