Programul PSD, între pedeapsă şi disperare. "Sunt disperaţi, vor să dea un tun, cum au făcut toată viaţa!"
alte articole
Unele dintre măsurile din programul de guvernare PSD sunt răzbunarea lui Dragnea pentru ceea ce s-a întâmplat în februarie în stradă cu Ordonanţa 13, a opinat senatorul PNL Florin Cîţu, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times. Altele, precum taxa pe cifra de afaceri arată disperarea liderilor PSD care au constatat că programul de guvernare a eşuat şi caută bani cu preţul sacrificării economiei.
"Nu este niciun secret că Liviu Dragnea a ieşit public împotriva multinaţionalelor, a ieşit public împotriva unui preşedinte de multinaţională care a fost atunci în stradă şi mereu dezaprobă aceste investiţii în România.
Dacă ne uităm la cum sunt targetate, taxa pe solidaritate de exemplu: ni s-a aruncat o cifră de 14.150 de lei salariul brut în România. Să ştiţi că peste acest salariu nu sunt foarte mulţi oameni în România. Este o taxă politică. Sunt 34.000 sau 35.000 de oameni care câştigă peste această cifră. Nu poţi să îmi spui mie că ai indus această taxă ca să aduci bani la buget, pentru 30.000 de oameni.
Deci este o taxă politică, este o răzbunare şi este o pedeapsă (...) pe care tu o dai acelor manageri - dacă ţineţi minte se spunea că managerii le dau voie oamenilor să vină în Piaţă, ei, aici este răzbunarea, este răzbunarea lui Dragnea pentru cei 35.000 de manageri care în viziunea lui Dragnea sunt responsabili că OUG13 a picat. Nu aduci bani la buget cu 35.000 de oameni", a declarat Florin Cîţu.
Cât despre taxa pe cifra de afaceri pe care vrea să o introducă PSD, aceasta este o măsură a disperării social-democraţilor care au constatat că programul lor de guvernare a eşuat, consideră senatorul:
"Cealaltă măsură, taxa pe cifra de afaceri, aia este măsura care arată disperarea acestui Guvern. Aşa cum taxa pe stâlp arăta disperarea lui Ponta, aşa arată şi această măsură disperarea lui Dragnea după execuţia bugetară. La o astfel de taxă nu poţi să reacţionezi imediat. Când ai pus o taxă de 1% sau 2% pe cifra de afaceri, noi ştim cifra de afaceri şi trebuie să plăteşti această taxă şi ţi-o ia imediat.
A, că după aceea companiile vor reacţiona şi îşi vor muta sediul social în altă parte şi se vor muta în Bulgaria sau Ungaria, asta e altceva. Dar în prima fază nu ai cum şi vor plăti această taxă. Şi ei sunt disperaţi, vor să dea un tun, cum au făcut toată viaţa, dau un tun şi apoi “las’ că mai vedem noi ce se întâmplă”. Vor să se salveze", a opinat senatorul.
Florin Cîţu a criticat şi prevederea din program legată de antreprenori, prevedere care spune că dacă ai dat faliment de două ori, un număr de ani nu mai poţi înfiinţa o societate. În opinia lui Cîţu, astfel de prevederi omoară spiritul antreprenorial şi sunt adoptate pentru că antreprenorii sunt oameni liberi, care nu votează PSD şi de aceea li se dă în cap.
"În România venim cu astfel de probleme legislative să omorâm spiritul antreprenorial. Pentru că antreprenorii sunt inamicii. Gândiţi-vă că un antreprenor e un om care gândeşte liber. Nu vrea să aibă un şef, are o idee, vrea să meargă cu ea. Îşi riscă capitalul, viaţa, familia, îşi riscă pentru o idee. Acel om nu poate să fie sclav, nu poate să fie controlat, nu poate să fie nimic. Şi aceşti oameni sunt inamicii socialiştilor de fapt, pentru că socialiştii sau dictatorii nu au nevoie de astfel de oameni şi atunci ori îi dăm deoparte, ori le închidem orice căi de a se dezvolta.