Ziua 154. "Toader îşi desăvârşeşte opera. Borfaşii vor să aplice lovitura de graţie luptei anti-corupţie"
alte articole
După un marş de-a lungul căruia au înfruntat ploaia rece, protestatarii au revenit, pentru a 154-a zi consecutiv, lângă clădirea Guvernului care, la finele lui ianuarie, bulversa România adoptând OUG 13. La cinci luni de la acel moment, protestatarii se declară indignaţi că tot ce s-a întâmplat a fost ca un guvern necorespunzător să fie schimbat cu unul şi mai distrugător.
Astfel, pe partea de Justiţie se vorbeşte tot mai mult despre adoptarea unui prag pentru abuz în serviciu, despre evaluarea lui Kovesi şi Lazăr, iar pe partea economică, PSD a venit cu un program de guvernare care pare făcut special pentru a pune economia pe butuci.
"Aşa cum am mai spus, politicienii PSD par a fi într-un fel de competiţie cu ei înşişi pentru a contraria şi a provoca oamenii civilizaţi care vor să îşi vadă de treabă. Acest nou guvern, să-i zicem Dragnea 2.0, pare asemănător cu cel anterior, doar că ceva mai mult pus pe fapte rele. Asta cel puţin după cum şi-a prezentat intenţiile până acum. Şi deja mă tem că nu e deloc o idee bună să aşteptăm să-l vedem trecând şi la fapte.
Fiindcă e tot un guvern PSD - ALDE, însă prin ce au anunţat că vor să facă nu se mai înţelege legătura cu acel program de guvernare pe care l-au anunţat în campanie şi ziceau că-l vor "respecta la virgulă". Ceea ce mi se pare şi impostură. Lăsând la o parte acel derapaj dătător de fiori în legătură cu pilonul II al pensiilor, sunt uimitoare ideile pe care le au cu privire la fiscalitate.
Pe lângă taxa de solidaritate, vor impozit pe cifra de afaceri, nu pe profit? Îmi sună ca un atac asupra ideii de eficienţă economică. Dacă şi-au propus să pornească un război împotriva celor care muncim în sectorul privat, îmi dau impresia că nu se mai descurcă să exprime asta într-un mod voalat, ci parcă o fac din ce în ce mai explicit şi asumat. Asta e, noi ne vom vedea de drumul nostru. Şi ne (re)vedem şi în stradă. Că doar n-o să-i lăsăm să facă orice trăznăi le trec prin cap, fără să zicem nimic!", declară un protestatar.
La rândul său, un alt tânăr din Piaţă a atras atenţia că "borfaşii care ne conduc" se pregătesc să dea "o lovitura de graţie luptei anti-corupţie din România.
"Suntem şi azi în Piaţă, pe vremea asta câinoasă. De ce? Pentru că ne pasă, pentru că vedem că borfaşii care ne conduc vor să aplice lovitura de graţie luptei anti-corupţie din România. Ce a început ministrul Tudorel Toader acum câteva luni, când ne-a ţinut cu sufletul la gură şi totodată ne-a "aburit" o oră în aşteptarea rezultatului evaluării făcute şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi procurorului şef, Augustin Lazăr, se apropie de final. Toader a solicitat acum Inspecţiei Judiciare o anchetă a celor doi pentru a îşi desăvârşi opera. Vor să îi înlăture şi pe cei doi procurori-şefi care reprezintă poate ultima piedică în exonerarea corupţilor de orice răspundere.
Ei rămân cu libertatea şi cu banii noştri, bani furaţi din afaceri cu statul, bani luaţi în detrimentul vieţii şi zilelor bolnavilor din spitale, bani luaţi de la gura bătrânilor care, culmea, îi mai şi votează, bani luaţi din autostrăzile neterminate, în timp ce oameni nevinovaţi mor în accidente pe şosele. Dar pe politicieni nu îi interesează, ne tratează ca pe nişte câini care ieşim şi lătrăm la clădirea Guvernului, în timp ce ei, după ce şi-au dublat salariile şi pensiile, au plecat liniştiţi în vacanţa parlamentară. Probabil că Dragnea e deja în drum spre Brazilia, spre ţările calde şi îşi vede de ale lui… Astăzi, Facebook îmi arăta o amintire de acum CINCI ani! O poză pe care am făcut-o în aceeaşi Piaţă a Victoriei, la un protest, culmea… pentru respectarea Statului de Drept", a precizat protestatarul.
Tânărul se întreabă indignat dacă chiar trebuie să stea mereu în stradă pentru ca ţara asta să funcţioneze normal, să nu fie o ţară condusă de hoţi.
"Protestele noastre au fost de bun-simţ, cu argumente, inteligente. Însă se pare că nu aşa se vorbeşte cu borfaşii şi tâlharii, pentru că ei sunt şmecheri şi îşi văd liniştiţi de furat. Vom merge şi noi mai departe cu lupta noastră împotriva lor. Trebuie să fim mai vehemenţi, vocile noastre trebuie să se audă mai tare şi sper că cei 600.000 care am fost în stradă în februarie să ne reunim şi să îi zgâlţâim puţin sau dacă va fi nevoie să muşcăm şi noi la rândul nostru, cum muşcă ei din viaţa noastră de zi cu zi, să înţeleagă că ne-am săturat, nu îi mai vrem. Sper ca românii să se trezească şi să nu fie prea târziu. Până în ziua în care ne vom trezi toţi şi ne vom uni, noi, cei care rezistăm în Piaţa Victoriei, încercăm să preluăm rolul de câine de pază al democraţiei", a subliniat manifestantul.