Cîţu: Conducerea BNR, convocată în biroul lui Dragnea. Imaginaţi-vă cum a început Vâlcov să le dea ordine

Intrăm pe o pantă periculoasă pentru ţară şi ar trebui să ne oprim până nu este prea târziu, a tras un semnal de alarmă liberalul Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liviu Dragnea şi colegul său Darius Vâlcov au convocat o "mega reuniune" - la care au participat şi membrii Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale - în biroul liderului PSD din Camera Deputaţilor, pentru a stabili o serie de măsuri urgente menite să corecteze derapajul economic al României "în care tot ei ne-au băgat", a dezvăluit marţi, pe pagina sa de Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu, într-o postare intitulată "Mugur Isărescu trebuie să dea un răspuns…".

"Vă tot zic de câteva luni că execuţia bugetară este un dezastru. Uitându-mă astăzi pe execuţia bugetară publicată de Ministerul de Finanţe, constat cu tristeţe că am avut dreptate. În luna mai execuţia bugetară arată deficit. Un deficit de 3 ori mai mare (!!!) decât cel înregistrat anul trecut în perioada similară. Asta înainte să aplicăm legea salarizării unitare. În ritmul ăsta ajungem la ce am spus eu, deficit bugetar de 3.5%-4%", a declarat Florin Cîţu.

Îngrijorarea şi revolta senatorului PNL, fost economist şef al ING Bank, vin însă de la altceva.

"Să vă dau nucleara. Un povestitor spune că îngrijoraţi de raportul publicat de mine, mai ales de prognoze, Dragnea şi cu Vâlcov au hotărât duminică să ia măsuri extreme. Au convocat în biroul lui Dragnea de la Camera Deputaţilor o mega reuniune cu invitaţi verificaţi. Scopul acestei întâlniri: măsuri urgente pentru a corecta derapajul economic al României în care tot ei ne-au băgat. Şi încă nu v-am zis-o pe aia grea", a continuat Florin Cîţu.

Potrivit liberalului, preşedintele PSD Liviu Dragnea (oare cu ce putere?) a convocat la această întâlnire şi Consiliul de Administraţie al BNR.

"Hai că asta e cea mai tare! Şi uite aşa au apărut la Camera Deputaţilor, printre alte limuzine, şi limuzinele membrilor CA al BNR. Închideţi ochii şi imaginaţi-vă cum Darius Vâlcov a început să le dea ordine lui Georgescu, Gherghina etc… Mai adăugaţi aici şeful de la Comisia Naţională de Prognoză şi pe cel de la ANAF. Iar lista nu se opreşte aici!", a subliniat Florin Cîţu.

Senatorul PNL a ţinut să ridice câteva întrebări "de bun simţ", unele chiar pentru guvernatorul BNR, Mugur Isărescu:

- BNR şi cei care o conduc sunt implicaţi direct în programul de guvernare al PSD? Dacă DA, atunci e foarte grav.

- Ştie guvernatorul BNR de această participare? Dacă DA, care este baza legală în care s-a aprobat această întâlnire? Nu uitaţi întâlnirea a fost duminică.

- La această întâlnire a fost propus Voinea Prim Ministru?

- Consideră guvernatorul BNR că o astfel de participare este în concordanţă cu principiile şi normele de conduită ale membrilor CA al BNR?

- Ce măsuri intenţionează să ia guvernatorul BNR pentru a ne asigura că BNR rămâne independentă politic?

"Concluzia mea este că intrăm pe o pantă periculoasă pentru ţară şi ar trebui să ne oprim până nu este prea târziu. Ca să vedeţi cât de mare e păcăleala. Verificarea acestei informaţii poate fi făcută la secretarul general al Camerei Deputaţilor", a conchis Florin Cîţu.