Premierul Victor Ponta se visează cel mai tânăr preşedinte din Europa

Premierul Victor Ponta 'cochetează' cu ideea că ar putea deveni cel mai tânăr preşedinte de ţară din Europa. Întrebat de reporterii CNN Londra dacă îşi va anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale în această vară, Ponta a evitat un răspuns clar, lăsând însă se înţeleagă că se vede preşedinte al ţării.
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)
Loredana Diacu
05.07.2014

Premierul Victor Ponta 'cochetează' cu ideea că ar putea deveni cel mai tânăr preşedinte de ţară din Europa. Întrebat de reporterii CNN Londra dacă îşi va anunţa candidatura la alegerile prezidenţiale în această vară, Ponta a evitat un răspuns clar, lăsând însă se înţeleagă că se vede preşedinte al ţării:

„Am avut şansa să fiu cel mai tânăr prim-ministru în Europa, poate o să fiu cel mai tânăr preşedinte din Europa. Important este de dovedit că o democraţie tânără că România are succes în economie, dar trebuie să aibă succes şi în implementarea regulilor statului de drept, a instituţiilor democratice şi am încredere că generaţia mea a învăţat că democraţia pro-europeană este modelul corect pentru toate ţările din regiune", a mai spus Ponta.

Victor Ponta, cel mai tânăr premier din Europa, în al cărui birou, conform stenogramelor procurorilor DNA în cazul Adrian Duicu, s-a făcut trafic de influenţă, se află la Londra unde, vineri dimineaţa, au început să fie tranzacţionate certificatele globale de depozit (GDR) în oferta publică iniţiată la Electrica.

Compania Electricaă SA, a cărei infrastructură ar valora, conform unor calcule apărute în presă, cel puţin 12,9 miliarde de euro + TVA a fost evaluată de Guvern şi listată la o sumă cuprinsă între 870 de milioane de euro şi puţin peste un miliard, autorităţile statului sperând să obţină din vânzarea a 51% din acţiunile companiei un minimum de 435 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte "implementarea regulilor statului de drept" despre care a vorbit Ponta la CNN, merită reamintit că guvernul Ponta s-a remarcat prin permanentele tentative de a se substitui Parlamentului, dând ordonanţe guvernamentale de urgenţă peste ordonanţe de urgenţă, pentru adoptarea/modificarea unor legi de importanţă naţională, legi ce ar trebui dezbătute şi adoptate de Parlament. Ultimul exemplu notabil este modificarea legii educaţiei prin OUG, într-o manieră nu doar netransparentă, ci de-a dreptul nocivă pentru învăţământ, conform specialiştilor în domeniu.

Reamintim, de asemenea, că susţinătorii candidaturii celui mai tânăr premier la prezidenţiale sunt aşa-numiţii baroni locali PSD, de dragul cărora majoritatea PSD din Parlament a modificat în urmă cu mai puţin de două săptămâni legea achiziţiilor publice, prin acest demers lovindu-se practic în ANI. Atribuirea preferenţială a unor contracte pe bani publici este un fenomen foarte răspândit la nivelul administraţiilor locale, iar modificarea legii incompatibilităţilor, precedată de o lege care le permite primarilor şi preşedinţilor de CJ să-şi delege fără restricţii dreptul de semnătură, le va permite baronilor locali să atribuie contracte bănoase pe bani publici firmelor lor de casă, fără ca Agenţia Naţională de Integritate să-i mai poată declara pe aceştia incompatibili cu funcţiile lor şi fără să mai fie arestabili, dacă documentele compromiţătoare vor fi semnate de subordonaţi.

Mai mult, Parlamentul condus de PSD-ul al cărui preşedinte este cel mai tânăr premier al unei ţări împovărate de fiscalitate, adică Victor Ponta, s-a transformat într-un scut pentru corupţi care respinge invariabil cererile DNA de încuviinţare a arestării preventive a parlamentarilor acuzaţi de corupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor