Dosarul Duicu: PDL vrea capul lui Ponta pentru „corupţia de la uşa Cabinetului său”

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta trebuie să îşi dea demisia având în vedere „corupţia de la uşa Cabinetului său”, a transmis miercuri PDL, în cadrul unui comunicat de presă, în contextul în care Vlad Stoica, şeful cabinetului premierului Victor Ponta, a ajuns mai devreme la DNA, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care fostul şef al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, este acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta.

„Partidul Democrat Liberal cere demisia premierului Victor Ponta pentru că a transformat Palatul Victoria într-un loc de întâlnire pentru amatorii de corupţie şi trafic de influenţă. Audierea şefului de Cabinet al primului-ministru la DNA în dosarul baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, cercetat în stare de arest pentru fapte de corupţie, este dovada că instituţia Guvernului, sub conducerea lui Victor Ponta, a ajuns un spaţiu frecventat de persoane cu probleme penale”, reiese din comunicatul PDL.

Reamintim că „baronul” de Mehedinţi, zis şi Gioni Gazolină, se află în arest preventiv din 4 aprilie, fiind acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul primului ministru Victor Ponta din Palatul Victoria, unde i-ar fi cerut şefului Poliţiei, chestorul Petre Tobă, să-l menţină în funcţie şi să-l avanseze pe Constantin Ponea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, într-o structură de conducere din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). În schimbul avansării, Ştefan Ponea i-a promis lui Duicu că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la Agenţia Naţională de Integritate. În timpul în care şeful IPJ făcea demersurile pentru dosarul lui Duicu, acesta din urmă acţiona pe linie de partid ca să obţină, pentru Ponea, promovările promise.

„Faptul că în guvernarea PSD s-a ajuns să se facă trafic de influenţă în Cabinetul premierului este de o gravitate extremă, iar Victor Ponta trebuie să plătească cu funcţia pentru climatul infracţional tolerat în Palatul Victoria”, a subliniat PDL în comunicatul de presă.