DNA: Şeful Poliţiei, chemat de Ponta la Guvern să-i rezolve problemele lui Duicu

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a confirmat că a fost chemat la Guvern de premierul Victor Ponta pentru a discuta cu Adrian Duicu, baronul PSD acuzat că a făcut trafic de influenţă chiar din biroul premierului, reiese din referatul procurorilor DNA în cazul fostul şef al CJ Mehedinţi.
Adrian Duicu, alături de Victor Ponta, care îi transmite toată apreciearea lui. (Captură Youtube)
Flori Mladin
29.06.2014

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a confirmat că a fost chemat la Guvern de premierul Victor Ponta pentru a discuta cu Adrian Duicu, baronul PSD acuzat că a făcut trafic de influenţă chiar din biroul premierului, reiese din referatul procurorilor DNA în cazul fostului şef al CJ Mehedinţi.

Procurorii anticorupţie nu îl citează direct pe Tobă însă fac referire în raportul lor la depoziţia acestuia, menţionând "declaraţia martorului Tobă Petre, inspectorul general al Poliţiei Române, din care rezultă faptul că s-a întâlnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian în sediul Guvernului, prilej cu care acesta din urmă a făcut 'aprecieri pozitive' la adresa inculpatului Ponea Constantin Ştefan (fostul şef al Poliţiei Mehedinţi, n.r.)".

La data de 20 martie 2013 fostul şef al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi i-a solicitat lui Doru Dumitrescu, la acea dată adjunct al secretarului de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şef al Departamentului de Ordine Publică în cadrul aceluiaşi minister, să discute cu Petre Tobă cu scopul de a fi promovat Ştefan Ponea, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi la data faptelor, într-o funcţie de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Pe 11 iunie 2013, Duicu îi comunică lui Dumitrescu că intenţionează să meargă la premier: "Mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia", se arată în referat.

La data de 13 iunie 2013, Duicu s-a deplasat la Bucureşti, fără a fi însoţit însă de şeful de atunci al IPJ Mehedinţi, spun procurorii.

"Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ştefan, transmiţându-i ca la premier se află ministrul Afacerilor Interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Ştefan un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe Tobă Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Tobă Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Ponea Constantin Ştefan în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei Ordine Publică, solicitare cu care numitul Tobă Petre s-a arătat de acord", se arată în referatul procurorilor.

Fostul şef al CJ Mehedinţi a făcut uz de poziţia pe care o avea în cadrul PSD pentru a obţine foloasele pe care le promisese fostului şef al poliţiei judeţene

În acest fel, fostul şef al CJ Mehedinţi a făcut uz de poziţia pe care o avea în cadrul Partidului Social Democrat pentru a obţine foloasele pe care le promisese fostului şef al poliţiei judeţene.

"Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ştefan, comunicându-i rezultatul întâlnirii avute cu Tobă Petre: 'Ţie ţi-a rezervat director adjunct la Ordine Publică şi-l ţine până te hotărăşti tu să pleci de-acolo şi i-am spus: nu pleacă acum de aicea… ştia subiectul de ea, că vrea să vină la Parchetul General, că la DNA a avut o problemă şi n-a pus-o acolo… deci e absolut ok, o să urmeze treaba aia cât de curând; cealaltă zic; ceea ce te interesează cel mai mult", scrie în referat.

Procurorii arată că, în acest fel, Duicu i-a transmis lui Ponea că, în viitor, acesta va obţine şi promovarea soţiei acestuia, Elisabeta Ponea, pe o funcţie de conducere în cadrul unei structuri la parchetul din Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor