Rompetrol îşi vinde o firmă unor apropiaţi ai lui Radu Mazăre

.
. (Andrei Popescu/ Epoch Times)

Rompetrol, companie pe care Guvernul Ponta a iertat-o în ianuarie 2014 de plata unei datorii de peste 600 de milioane de dolari către stat, şi-a vândut o firmă apropiaţilor primarului de Constanţa, Radu Mazăre.

Conform energyreport.ro, Ecomaster, compania grupului Rompetrol care tratează şi depozitează deşeurile, a fost vândută către Oil Depol, firmă deţinută de oamenii de afaceri Radu Merlă şi Dănuţ Florescu.

Cei doi au fost frecvent catalogaţi de presă ca făcând parte dintre oamenii de afaceri apropiaţi ai primarului Radu Mazăre, informează energyreport.ro. Patronii Oil Depol ar fi băgaţi în multe afaceri în care colaborează şi patronul firme ABC Val, "norocoasa" companie care a câştigat, singură sau ca lider de asociere, cam tot ce se poate câştigă în materie de contracte pe bani pentru modernizări în Constanţa şi Mamaia, precum reabilitările de faleze, parcările supraetajate cu şapte etaje din Mamaia reamenajări zone pietonale etc.

De altfel, nici firmei Oil Depol nu i-a mers deloc prost. Printre clienţii săi se numără OMV Petrom, Lafarge şi giganţii Transgaz şi Termoelectrica. Oil Depol are din toamna anului trecut un contract de 14,5 milioane de dolari pentru servicii de eliminare a deşeurilor într-un program de forare în Marea Neagră, contract cu gigantul Exxon.

Ecomaster, compania grupului Rompetrol care tratează şi depozitează deşeurile, a fost vândută către Oil Depol, firmă deţinută de oamenii de afaceri Radu Merlă şi Dănuţ Florescu

Ecomaster este deţinută de asociaţii Rompetrol Financial Group (99,63%) şi în procentaje mai mici de Rompetrol Rafinare, Rompetrol SA şi Rompetrol Well Services.