Poliţia japoneză intervine după un video devenit viral cu un turist care loveşte cu piciorul o căprioară din Nara
alte articole
Poliţia din Nara, Japonia, a trimis recent patrule pentru a îndemna turiştii să nu facă rău căprioarelor din parcul Nara, după ce un videoclip, cu un tânăr chinez care loveşte cu piciorul şi cu mâinile animalele întâlnite în calea lui, a devenit viral pe reţelele de socializare mai multe zile.
Cerbii care populează parcul Nara sunt consideraţi mesageri ai zeilor şi au fost protejaţi încă din cele mai vechi timpuri. Potrivit templului Kohfukuji, situat în acest parc, există o înregistrare a execuţiei unei persoane care a ucis o căprioară în perioada Kamakura (1185-1333). De asemenea, în perioada Edo (1603-1867), oamenii erau aspru pedepsiţi dacă omorau o căprioară.
În 1957, "cerbul din Nara" a fost desemnat monument natural naţional
Dacă o persoană răneşte grav sau ucide o căprioară, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani sau o amendă de până la 1 milion de yeni (aproximativ 6.000 euro) pentru încălcarea Legii privind protecţia bunurilor culturale. Un bărbat şi o femeie au fost condamnaţi pentru uciderea unei căprioare cu o arbaletă în 2010, iar în 2021 un alt bărbat a fost condamnat după ce a ucis o căprioară lovind-o în cap cu lama unui topor.
Ofiţerii de la secţia de poliţie din Nara informează turiştii: "Este împotriva legii să provocăm răni grave căprioarelor. Sperăm că nu o veţi face niciodată".
Aproximativ 50 de persoane, inclusiv oficiali ai prefecturii şi ai administraţiei municipale şi membri ai Fundaţiei pentru conservarea căprioarelor din Nara, s-au alăturat campaniei, distribuind turiştilor pliante cu informaţii multilingve despre cum să interacţioneze corect cu căprioarele. În plus, poliţiştii locali care vorbesc fluent engleza şi chineza le-au reamintit turiştilor să nu lovească sau să facă rău căprioarelor.
Ca răspuns la difuzarea videoclipului în care era prezentat incidentul, guvernul prefecturii a luat măsuri pentru a prelungi timpul de afişare a informaţiilor pe panourile digitale instalate în staţia Kintetsu-Nara, îndemnând oamenii să nu lovească sau să alerge căprioarele, informează publicaţia The Mainichi.
Nobuyuki Yamazaki, secretar general al fundaţiei pentru conservarea căprioarelor, a declarat: "Vom continua să cooperăm cu agenţiile administrative pentru a ne asigura că turiştii tratează căprioarele din Nara cu consideraţie".