Studiu preliminar japonez cere suspendarea vaccinurilor cu ARNm. Îngrijorări privind contaminarea băncilor de sânge

(Ezra Acayan/Getty Images *)

Potrivit unui studiu recent din Japonia, efectuarea de transfuzii de sânge de la persoane vaccinate anti-COVID-19 ar putea reprezenta un risc medical pentru cei care nu sunt vaccinaţi, deoarece numeroase evenimente adverse sunt raportate în rândul persoanelor vaccinate din întreaga lume.

Evaluarea preliminară, publicată la 15 martie, a analizat dacă primirea de sânge de la persoane vaccinate cu COVID-19 este sigură sau prezintă un risc pentru sănătate. Multe naţiuni au raportat că utilizarea vaccinului cu ARNm a dus la "tromboză post-vaccinare şi daune cardiovasculare ulterioare, precum şi la o mare varietate de boli care implică toate organele şi sistemele, inclusiv sistemul nervos", se arată în studiu.

Citiți și Urmează injecţiile cu ARN cu auto-amplificare. De ce sunt primejdioase

Vaccinările repetate pot face ca oamenii să fie mai vulnerabili la COVID-19, a precizat aceasta. În cazul în care sângele conţine proteine spike, devine necesară eliminarea acestor proteine înainte de administrare, iar în prezent nu există o astfel de tehnologie disponibilă, au scris autorii.

Contrar aşteptărilor anterioare, s-a constatat că genele şi proteinele din vaccinurile genetice persistă în sângele beneficiarilor de vaccinuri pentru "perioade de timp prelungite".

În plus, "o varietate de afecţiuni adverse rezultate din vaccinurile genetice sunt acum raportate în întreaga lume". Aceasta include o gamă largă de boli legate de sânge şi de vasele de sânge.

Citiți și Cercetătorii companiei Moderna avertizează acum că vaccinul ARN mesager are riscuri de toxicitate

Unele studii au raportat că proteina spike din vaccinurile cu ARNm este neurotoxică şi capabilă să traverseze bariera hemato-encefalică, se arată în studiu: "Astfel, nu mai există nicio îndoială că proteina spike folosită ca antigen în vaccinurile genetice este ea însăşi toxică".

Mai mult, persoanele care au făcut mai multe injecţii cu vaccinuri cu ARNm pot avea mai multe expuneri la acelaşi antigen într-un interval de timp mic, ceea ce poate duce la "un răspuns imunitar preferenţial la acel antigen".

Acest lucru a dus la faptul că persoanele care au primit vaccinul anti-COVID-19 au devenit "mai susceptibile de a contracta COVID-19".

Având în vedere astfel de preocupări, cadrele medicale ar trebui să fie conştiente de "diferitele riscuri asociate cu transfuziile de sânge care utilizează produse sanguine provenite de la persoane care au suferit de COVID-19 timp îndelungat şi de la beneficiari de vaccinuri genetice, inclusiv de la cei care au primit vaccinuri cu ARNm".

Citiți și Şeful Serviciului de sănătate publică din Florida avertizează: Vaccinurile pe bază de ARNm împotriva COVID-19 nu sunt adecvate pentru om

Impactul unor astfel de vaccinuri genetice asupra produselor din sânge, precum şi daunele reale provocate de acestea sunt în prezent necunoscute, au scris autorii.

"Pentru a evita aceste riscuri şi pentru a preveni extinderea în continuare a contaminării sângelui şi complicarea situaţiei, solicităm cu tărie suspendarea campaniei de vaccinare cu vaccinuri genetice şi efectuarea unei evaluări a raportului daune-beneficii cât mai curând posibil."

De asemenea, vaccinarea repetată cu vaccinuri genetice poate ajunge să provoace "modificări ale funcţiei imunitare" în rândul beneficiarilor. Acest lucru creşte riscul de boli grave datorate infecţiilor oportune sau virusurilor patogene, care nu ar fi fost o problemă dacă sistemul imunitar ar fi fost normal, se arată în analiză.

Citiți și Top 10 evenimente COVID ale anului: Dezvăluirea faptelor nespuse şi necunoscute publicului

"Prin urmare, din perspectiva limitării tradiţionale a bolilor infecţioase, este necesară o mai mare prudenţă în ceea ce priveşte recoltarea sângelui de la beneficiarii de vaccinuri genetice şi manipularea ulterioară a produselor din sânge, precum şi în timpul transplantului de organe solide şi chiar în timpul procedurilor chirurgicale, pentru a evita riscul de infecţie transmisă accidental prin sânge", se arată în raport.

Analiza a fost finanţată de membrii Societăţii japoneze pentru complicaţii legate de vaccinuri şi de Asociaţia Medicală Voluntară. Autorii nu au declarat niciun conflict de interese.

Pericolele pe care le prezintă transfuziile de sânge

Studiul a subliniat faptul că statutul genetic de vaccinare al donatorilor de sânge nu este colectat de organizaţii, chiar dacă utilizarea acestui sânge poate prezenta riscuri pentru pacienţi. Ca atare, autorii au recomandat ca, atunci când produsele din sânge provin de la astfel de persoane, "este necesar să se confirme prezenţa sau absenţa proteinei spike sau a ARNm modificat, ca în cazul altor teste pentru agenţi patogeni".

"În cazul în care se constată că produsul sanguin conţine proteina spike sau o genă modificată derivată din vaccinul genetic, este esenţial să le eliminăm. Însă nu există în prezent nicio modalitate fiabilă de a face acest lucru", se arată în raport.

Citiți și Când au devenit guvernele atât de ridicole?

Deoarece "nu există nicio modalitate de a elimina în mod fiabil proteina patogenă sau ARNm, sugerăm ca toate aceste produse din sânge să fie aruncate până când se va găsi o soluţie definitivă".

Autorii au subliniat că au fost raportate cazuri de encefalită în rândul persoanelor care au primit sânge de la cei care au primit vaccinul împotriva dengue încă de anul trecut. Acest lucru sugerează că sistemul actual de urmărire şi gestionare a produselor din sânge "nu este adecvat".

Deoarece vaccinurile genetice au fost implementate la scară globală pentru o populaţie masivă, "este de aşteptat ca situaţia să fie deja complicată" în comparaţie cu dezastrele medicamentoase anterioare.

Ca atare, există o "nevoie urgentă" de legislaţie şi de tratate internaţionale legate de gestionarea produselor din sânge, au scris autorii.

Citiți și Vaccinul cu ARNm de la Pfizer produce "proteine aberante". Experţii sunt îngrijoraţi de evenimentele legate de autoimunitate

Problema transfuziei de sânge de la persoanele care au făcut vaccinul COVID-19 a fost foarte controversată. În 2022, un tribunal din Noua Zeelandă a dat dreptate părinţilor unui copil bolnav după ce aceştia au refuzat transfuzii de sânge de la persoane vaccinate.

Părinţii ceruseră sistemului de sănătate să permită transfuzii de sânge de la persoane nevaccinate, cu donatori care erau deja pregătiţi să contribuie. În hotărârea sa, instanţa i-a privat pe părinţi de custodia medicală a fiului lor.

În Canada, medicii au semnalat, de asemenea, tendinţa oamenilor de a refuza transfuzii de sânge vaccinat. Vorbind pentru CBC în 2022, Dr. Dave Sidhu, responsabilul medical pentru medicina de transfuzie şi transplant din sudul provinciei Alberta, a declarat că părinţii copiilor bolnavi solicitau sânge nevaccinat.

"Vedem asta cam o dată sau de două ori pe lună, în acest stadiu. Şi îngrijorarea este, desigur, că numărul acestor cereri ar putea creşte", a declarat el la acea vreme.

Citiți și Farsa COVID se desluşeşte treptat

În Wyoming, reprezentanta Sarah Penn (R-Wyo.) a sponsorizat un proiect de lege care impune să se menţioneze că sângele este donat de persoanele care au făcut injecţia COVID-19. Procedând astfel, destinatarii care nu doresc să accepte astfel de sânge vor putea să îl respingă.

Într-un interviu acordat Cowboy State Daily, Penn a declarat: "Din diverse motive, mulţi oameni s-au străduit în mod intenţionat să evite terapiile cu ARNm, chiar până în punctul în care unii şi-au pierdut mijloacele de trai [...] Preocupările lor sunt justificate."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură