Japonia impune restricţii comerciale firmelor cu sediul în China din cauza susţinerii invaziei ruse în Ucraina

Japonia, Tokyo (www.caleaeuropeana.ro)
Redacţia
21.06.2024

Ministerul japonez de Externe a anunţat restricţii comerciale asupra companiilor cu sediul în China. Potrivit Reuters, demersul este parte dintr-o nouă rundă de sancţiuni ce vizează persoanele şi companiile care susţin războiul Rusiei în Ucraina.

Un comunicat emis vineri de minister anunţă că noile sancţiuni vizează inclusiv firme din India, Kazahstan şi Uzbekistan, fiind pentru prima dată când Japonia impune sancţiuni împotriva firmelor cu sediul în China în legătură cu războiul din Ucraina, potrivit Reuters.

Sancţiunile, care sunt în linie cu măsurile anterioare impuse de alte ţări, inclusiv de Statele Unite, interzic companiilor japoneze să exporte către firmele vizate, printre care se numără Asia Pacific Links Ltd, cu sediul în Hong Kong, care a furnizat microcipuri pentru dronele ruseşti, şi Yilufa Electronics Limited, cu sediul în China.

Potrivit oficialilor americani, China susţine efortul de război al Rusiei în Ucraina, furnizând tehnologie pentru drone şi rachete pentru cea mai mare consolidare militară a Moscovei de la epoca sovietică încoace.

Săptămâna trecută, SUA şi-a extins sancţiunile împotriva Rusiei, inclusiv prin vizarea companiilor cu sediul în China care vând semiconductori către Moscova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor