Pentagonul dezvoltă drone asemănătoare insectelor

Pentagonul dezvoltă drone care se aseamănă cu insectele şi care au o capacitate de zbor la viteze mari în cadrul unor spaţii înguste.
Un model de dronă militară americană de mărimea unei insecte. (Captură Foto)
Andrei Popescu
02.01.2015

Pentagonul dezvoltă drone care se aseamănă cu insectele şi care au o capacitate de zbor la viteze mari în cadrul unor spaţii înguste.

Conform Fox News, Agenţia pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA) din cadrul Pentagonului studiază insectele şi păsările într-o încercare de a dezvolta drone autonome ce vor fi folosite şi pentru “operaţiuni de asistenţă în cazul dezastrelor”.

Agenţia a declarat pe website-ul său că urmăreşte să dezvolte un algoritm care să permită unei drone să zboare “pe cont propriu” prin medii complexe şi încâlcite fără a avea nevoie de un operator uman.

Săptămâna trecută, DARPA a declarat că a primit misiunea de a folosi tehnologia, robotica, ştiinţa şi biologia pentru a se asigura că duşmanii Statelor Unite nu dispun de avantaje în detrimentul securităţii americanilor.

“Prin această explorare, programul urmăreşte să dezvolte şi să demonstreze capacitatea unor drone mici (de exemplu, capabile să pătrundă prin ferestre) şi autonome de a zbura la viteze de până la 20 metri pe secundă fără a fi nevoie de o comunicare cu un operator uman şi fără a fi implicate puncte de trecere tipice tehnologiei GPS”, se notează pe website-ul DARPA.

Dronele vor putea călători pe o distanţă medie de peste 915 metri şi vor dispune de suficientă energie pentru a funcţiona timp de aproximativ 10 minute în timpul misiunilor. În plus, dronele vor fi folositoare şi pentru situaţiile ce implică dezastre naturale, ca de exemplu localizarea supravieţuitorilor în clădirile parţial sau complet distruse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor