PDL şi PNL cer demisia şefei CNA. „Comportament inacceptabil şi partizanat politic autodeclarat”

Laura Georgescu, preşedinta CNA
Laura Georgescu, preşedinta CNA (Epoch Times România)

Liderii grupurilor parlamentare ale PDL şi PNL, din Camera Deputaţilor şi Senat, au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, prin care i se solicită acesteia să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al acestei instituţii.

În ciuda faptului că a fost înregistrată ameninţându-şi angajaţii, vorbind urât cu copiii participanţi la un program de educaţie alternativă, dar şi vorbind despre mită, şantaj şi favorizarea postului România TV, Laura Georgescu se ţine „cu dinţii” de scaunul de preşedinte al CNA şi nu dă semne că ar vrea să-l părăsească prea curând.

„Parlamentarii PDL şi PNL consideră că, din cauza comportamentului inacceptabil şi partizanatului politic autodeclarat, menţinerea în funcţia de preşedinte a doamnei Laura Corina Georgescu nu mai reprezintă nicio garanţie de imparţialitate şi profesionalism în supravegherea audiovizualului de către C.N.A.. Mai mult, parlamentarii PDL şi PNL consideră că doamna Laura Corina Georgescu a adus şi aduce grave prejudicii de imagine acestei instituţii, decredibilizând-o, iar menţinerea domniei sale în funcţie pune sub semnul îndoielii toate deciziile pe care le va lua în viitor CNA”, reiese dintr-un comunicat de presă PDL.

Parlamentarii PDL şi PNL au precizat că, la începutul sesiunii parlamentare din toamnă, vor iniţia o propunere legislativă care să clarifice în Legea nr. 504/2002 a audiovizualului situaţiile şi condiţiile în care membrii CNA pot fi revocaţi, atunci când aceştia nu mai îndeplinesc misiunea pentru care au fost învestiţi de către Parlamentul României.

Membrul CNA Narcisa Iorga, care alături de alţi doi colegi de-ai săi au decis să boicoteze şedinţele CNA până când Laura Georgescu îşi va da demisia, a subliniat însă că soluţia nu este modificarea legii pentru că ideea ar fi ca membrii CNA nu să nu fie deloc dependenţi de politic.

„Membrii CNA nu pot fi demişi decât în trei situaţii: sunt condamnaţi penal, sunt incompatibili sau nu-şi pot îndeplini mandatul timp de 6 luni consecutiv. Aşa prevede legea audiovizualului, care este parte a acquis-ului comunitar. Deci, nu poate fi modificată fără riscul unui infringement. Ideea era ca membrii CNA să nu fie deloc dependenţi de politic. Nu susţin ideea modificării legii doar din cauza unui om. Ar putea fi însă prevăzut într-o lege viitoare ca mandatul preşedintelui CNA să fie mai scurt (acum este de 6 ani), cu posibilitatea de prelungire sau de întrerupere la iniţiativa majorităţii membrilor CNA. Nu are ce căuta politicul în legea audiovizualului. Soluţia e să i se ceară demisia de către cine a propus-o în mod public şi să nu mai fie susţinută de majoritatea membrilor CNA”, a declarat Narcisa Iorga, pentru Epoch Times.

Şefa CNA, o fostă subalternă de-a premierului în administraţia guvernului Adrian Năstase, a fost desemnată în fruntea instituţiei la propunerea şi cu susţinerea Guvernului Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne