Victor Ponta şi Laura Georgescu, împrieteniţi la Pro TV

Laura Georgescu, preşedinta CNA
Laura Georgescu, preşedinta CNA (Epoch Times România)

În timp ce lumea se întreabă cum de preşedinta CNA-ului se ţine atât de bine de scaun în timp ce procurorul general al României consideră că nu este cazul să declanşeze o investigaţie la adresa ei, în pofida faptului că a fost înregistrată vorbind despre mită, şantaj şi favorizarea postului România TV, noi informaţii relevă că Victor Ponta şi şefa CNA-ului se cunosc de foarte mulţi ani.

După ce miercuri seara analistul Emil Hurezeanu a povestit că l-a cunoscut pe liderul PSD la PRO TV în urmă cu mulţi ani, astăzi, reportervirtual.ro publică o declaraţie a unui vechi angajat al grupului Pro, care l-a cunoscut pe Victor Ponta când punea primii săi paşi în lumina reflectoarelor.

„Tatulici l-a adus pe Ponta la PRO TV în 1996, la campania 'Pro NATO'. Ponta mergea ca 'ambasador' NATO pentru România prin toate ţările pe unde era caravana Pro NATO de la PRO TV. Ponta a fost plătit pentru aceste acţiuni în cadrul caravanei Pro NATO (…). Laura Georgescu, acum şefa de la CNA, era producătoarea lui Mihai Tatulici. Atunci s-a cunoscut ea cu Victor Ponta. După ce a fost dată afară din PRO pentru că era mitomană, a ajutat-o Ponta mai departe în carieră.”

Reamintim că Laura Georgescu, a cărei demisie este solicitată insistent de societatea civilă şi de colegii ei din CNA, a fost numită pe post de Guvernul Ponta. Şefa CNA-ului este în centrul unui scandal uriaş după ce Realitatea TV a difuzat înregistrări în care aceasta, folosind un limbaj incalificabil, vorbeşte despre favorizarea postului România TV, controlat de altfel de deputatul PSD Sebastian Ghiţă, despre şantaj, laptopuri de la persoane care îi sunt datoare etc.

Întrebat de ziare.com dacă Parchetul General se va autosesiza în acest caz, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat miercuri că înregistrările nu întrunesc condiţiile procedurale pentru declanşarea unei anchete: "Modurile de sesizare şi de declanşare a procedurilor penale au foarte multe condiţii pentru a fi considerate serioase, astfel încât organele să-şi asume obligaţia de a cheltui banii statului. Când sunt necredibile şi puţin serioase, nu ne autosesizăm din oficiu".

Merită menţionat că înregistrarea "neserioasă" este doar una din multele ce au circulat în presă şi din care reiese că Laura Georgescu are un comportament şi limbaj abuzive şi neconforme cu poziţia ei. Mai mult, angajaţi ai CNA-ului, începând cu Narcisa Iorga, au reclamat în repetate rânduri faptul că protejata lui Victor Ponta încălcă legea flagrant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne