REPER a lansat "Platforma pentru democraţie, prosperitate şi progres". Ce forţe politice a adunat înainte de alegeri

REPER a lansat "Platforma pentru democraţie, prosperitate şi progres"
Andrei Pricopie
24.09.2024

REPER a lansat, marţi, "Platforma pentru democraţie, prosperitate şi progres", care coagulează mai multe forţe politice, printre care DEMOS, ACUM şi candidaţi independenţi.

Printre candidaţii cu care REPER a anunţat că va intra în alegerile din toamnă se numără copreşedinţii formaţiunii, Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, care deschid listele REPER la Cluj, respectiv Iaşi, Cătălin Teniţă, care deschide lista pentru Camera Deputaţilor la Bucureşti, Octavian Berceanu, care deschide lista din Bucureşti la Senat, omul de ştiinţă Cristian Presură, profesorul universitar Ciprian Mihali, actuali parlamentari, precum şi mai multe personalităţi din mediul academic sau din societatea civilă care vor deschide listele REPER în mai multe judeţe ale ţării.

Lista completă de candidaţi va fi anunţată în perioada imediat următoare.

"Guvernarea şi-a abandonat cetăţenii, a paralizat mediul de afaceri, aruncă o ţară întreagă în haos: avem mai multă sărăcie şi inegalităţi, hrănim din resursele publice o camarilă, ne îndatorăm public iresponsabil, ratăm oportunităţi de creştere, bani europeni şi dezvoltare în fiecare zi. Marcel Ciolacu a reuşit cea mai ruşinoasă rectificare din cariera de premier, a rectificat deficitul bugetar de la 5% la 7% într-un timp record. Iar asta se întâmplă dintr-un motiv foarte simplu, oamenii nu au fost niciodată prioritatea acestei guvernări. Venim astăzi cu un program politic care spune foarte clar: Oamenii, înainte de toate. Prosperitate prin progres social, democraţie, respect pentru drepturi şi libertăţi.

Nu am auzit niciun candidat la alegerile prezidenţiale sau vreun partid politic care să vorbească despre investiţia în oameni şi despre apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor acestei ţări în toate dimensiunile lor - de la dreptul la educaţie până la libertăţile economice, de la egalitatea de şanse şi nediscriminare până la ieşirea din sărăcie şi vulnerabilitate sau dreptul de a alege, în siguranţă, pentru femei.

Dreptul la un stat sigur, cu justiţie corectă, reformat, digitalizat, dreptul la demnitatea profesiei, dreptul la vot fără furt şi ticăloşii electorale, dreptul de a avea un cuvânt de spus pentru tineri, dreptul la locuire, la decenţă, la o viaţă care nu trebuie trăită la limita umilinţei şi analfabetismului funcţional. Despre aceste lucruri este oferta politică a Platformei REPER, într-o ţară suprasaturată de conservatorism, de populism şi impostură. Ridicăm fruntea şi punem oamenii înainte de toate. Au dreptul la o viaţă demnă, iar ea nu este posibilă cu incompetenţă, legi cu dedicaţie sau covrigi de Buzău", a declarat Ramona Strugariu, copreşedintă REPER.

"Ne adresăm celor care vor o ţară cu o economie competitivă şi inovatoare bazată pe stimularea micului antreprenoriat, pe muncă plătită cinstit, cu acces şi oportunităţi de dezvoltare, egalitate de şanse şi echitate în societate. Vrem iniţiativă şi piaţă libere, în care afacerile se dezvoltă şi ajută comunităţile să meargă mai departe. Susţinem progresul prin investiţii în dezvoltarea de tehnologii noi şi servicii publice de calitate în educaţie şi sănătate pentru toţi cetăţenii României. Pentru ca România să facă paşi înainte, trebuie să mutăm o parte mai mare din cheltuielile publice de azi către investiţii în viitor, în copii şi tineri, în tranziţia verde şi digitală, într-o societate rezilientă în faţa provocărilor globale. Cu programul acesta venim în faţa românilor şi le cerem votul în alegerile Parlamentare. Urmează o campanie intensă pe care suntem pregătiţi să o câştigăm, alături de partenerii noştri", a transmis Dragoş Pîslaru, copreşedintele REPER.

La evenimentul de lansare, REPER a făcut public şi programul politic al Platformei pentru alegerile parlamentare, sub sloganul "Oamenii, înainte de toate", care poate fi consultat aici.

Vă invităm să urmăriţi materialul video de la lansare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor