Papahagi: Feminismul, o ideologie marxistă care nu are la bază discernământul

Analizând discuţiile despre disponibilitatea românilor de a vota o femeie pentru postul de preşedinte, Adrian Papahagi, unul din membri fondatori ai PMP, ulterior demisionat din partid, susţine că feminismul este o ideologie de stânga care promovează înfruntarea dintre două sexe, filozofia de luptă specifică marxismului, în loc să ducă discuţia în zona raţiunii, a meritului, calităţilor şi efortului personal.
Andrei Pricopie
16.08.2014

alte articole

Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Adrian Papahagi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
16.08.2014

Analizând discuţiile despre disponibilitatea românilor de a vota o femeie pentru postul de preşedinte, Adrian Papahagi, unul din membrii fondatori ai PMP, ulterior demisionat din partid, susţine că feminismul este o ideologie de stânga care promovează înfruntarea dintre două sexe, filozofia de luptă specifică marxismului, în loc să ducă discuţia în zona raţiunii, a meritului, calităţilor şi efortului personal.

„Feminismul e o ideologie stângistă, care duce egalitatea (pervertită în ideologie egalitaristă) acolo unde ea nu are ce să caute, adică în zona meritului, înzestrării, efortului personal, talentului etc. Reducând perspectiva personalistă la una ideologică, a înfruntării între două categorii (sexe, rase, clase), marxismul şi avatarurile sale, printre care feminismul, falsifică prin simplificare infinita complexitate a lucrurilor. În loc de raţiune, propune resentiment, în loc de discernământ practică reducţionismul grobian al ideologiei opresor-oprimat”, a comentat Papahagi.

În opinia acestuia, discuţia despre şansele unei femei în politică, sau disponibilitatea românilor de a vota o femeie sunt inutile, adăugând că dacă electoratul s-ar împărţi între bărbaţi şi femei, partidul femeilor ar câştiga mereu cu 50%.

„Femeile votează adesea în proporţie mai mare decât bărbaţii, dar din fericire criteriile lor nu sunt feministe, ci personaliste: evaluează individual meritele şi defectele candidaţilor, fie ei bărbaţi sau femei. Rezultatul votului este, la femei ca la bărbaţi, un amestec de raţiune şi pasiune, de informare şi manipulare, de discernământ şi idiosincrasie”, a remarcat Papahagi.

Adevărata distincţie utilă nu este deci între femei şi bărbaţi, susţine Papahagi, ci între politicieni cinstiţi sau corupţi, principiali sau cinici, cu program sau fără, decenţi sau mizerabili, sau mai bine zis între nesfârşitele nuanţe de gri din care este compus umanul pe orice scară a valorilor.

„Întrebarea nu e dacă românii sunt pregătiţi să voteze o femeie, ci dacă au discernământul, educaţia, inteligenţa să voteze un om cinstit, principial, articulat şi patriot, fie el bărbat sau femeie”, a concluzionat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor