Papahagi: De soarta lui Diaconescu mă tem - să nu ajungă victima celei care ar trebui să-l susţină

Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Adrian Papahagi
Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Adrian Papahagi, unul din membrii fondatori ai PMP, a vorbit, luni seară, despre cei trei mari candidaţi ai dreptei, Klaus Iohannis (prezidenţiabilul ACL), Cristian Diaconescu (PMP), precum şi independenta Monica Macovei, care, în opinia acestuia, este cea mai deziderabilă pentru ţară.

„Dreapta are oficial în acest moment trei candidaţi: Cristian Diaconescu, Monica Macovei şi Klaus Johannis. Toţi sunt votabili. Cea mai dezirabilă pentru România este Monica Macovei. Cele mai bune şanse le are Klaus Johannis. De soarta lui Cristian Diaconescu mă tem: să nu ajungă victima celei care ar trebui să-l susţină şi să-l promoveze”, a precizat Papahagi.

Există voci în presă care susţin că preşedintele PMP, Elena Udrea, are ambiţii prezidenţiale şi este dispusă să treacă peste colegul său Cristian Diaconescu. Potrivit unor surse din PMP citate de just-news.ro, la şedinţa de luni a Comitetului Executiv Naţional al partidului, conducerea PMP a reclamat o demobilizare a filialelor din cauza lipsei de performanţă a prezidenţiabilului PMP. Preşedinţii filialelor ar fi solicitat o şedinţa a Colegiului Director pe 19 august, în care se se pună în discuţie candidatura lui Diaconescu.

În altă ordine de idei, Papahagi susţine că este foarte bine că există concurenţă pe dreapta. „Oricine dintre Macovei, Diaconescu şi Johannis ajunge în turul II, avem o alternativă onorabilă la Dr Plagy. Să nu disperăm, deci! E important să votăm candidatul care ne reprezintă cel mai bine în turul I. Nu există riscul să se repete scenariul din 2000, şi să ne trezim cu o alegere imposibilă între Ponta şi alt descreierat în turul II”, a afirmat acesta.

Papahagi, care a demisionat din PMP ca urmare a modului abuziv în care este condus partidul, remarcă, cu regret, că puciştii şi cei care se ascundeau în gaură de şarpe sunt astăzi liderii dreptei. În opinia lui, cel mai bine ar fi ca Monica Macovei şi Traian Băsescu să refacă tandemul câştigător. „Le spun acest lucru de un an de zile”, a adăugat Papahagi.

Deşi nu a recunoscut „lovitura de stat” din 2012, Papahagi a subliniat că între Johannis şi Ponta, votez cu Johannis, pentru că „Ponta is a disease. Johannis may be diseased. A not so subtle difference (Ponta este o boală. Johannis ar putea fi bolnav. O diferenţă deloc subtilă -n.r.)”.

„Pot apărea surprize. Cred că vor şi apărea. Nu ştiu dacă vor fi şi plăcute”, a concluzionat Papahagi.