Lăzăroiu: Mare buboi s-a spart odată cu condamnarea lui Voiculescu de se scurge atâta puroi pe străzi (Video)

Plimbare în jurul Palatului Cotroceni, organizat de Antena3
Plimbare în jurul Palatului Cotroceni, organizat de Antena3 (Epoch Times România)

Materialul video poate fi urmărit pe pagina originală a articolului Epoch Times România.

Comentând mitingul 'paşnic' de duminică de lângă Palatul Cotroceni în care oamenii şi-au manifestat solidaritatea cu Dan Voiculescu şi cu Antena 3, fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a remarcat că marele "buboi" s-a spart odată cu condamnarea lui Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare şi s-a scurs "puroiul pe străzi".

Lăzăroiu susţine că oamenii au ieşit practic în apărarea fostei Securităţi. "Mulţi aţi fost, puţini aţi rămas. Aş jura că unele feţe le-am mai văzut în iunie 1990. Fie mânjite de praf de cărbuni pe faţă, fie schimonosite la ferestre ovaţionând minerii. Sigur că mă înşel. Nu puteau să rămână după 25 de ani la aceeaşi vârstă. Sunt doar nişte încarnări. De unde se vede că şi Răul şi Prostia au nişte fizionomii. Mare buboi s-a spart odată cu condamnarea lui Voiculescu de se scurge atâta puroi pe străzi", a precizat acesta.

Fostul ministru al Muncii a criticat poziţia Jandarmeriei, a cărei purtătoare de cuvânt a susţinut că este vorba doar despre o plimbare. În opinia acestuia, aceasta este o dovadă clară care evidenţiază "complicitatea între guvern şi instigator".

"Mai, oameni buni, voi realizaţi că guvernul ăsta este condus de o firmă privată care se ocupă cu linşajul şi şantajul? În ţara asta face ordine Antena 3 cu 'gărzile patriotice' ale pensionarilor. Instituţiile de ordine sunt paralizate în faţa unor golani care îşi zic jurnalişti. Iar opoziţia e blat total cu guvernul. Balaurul a murit vineri. Dar faptul că instituţiile statului nu îşi fac datoria de frica unei firme private este foarte grav", a subliniat Lăzăroiu.

Manipularea are şi ea costurile ei, iar jurnaliştii trustului Intact au reuşit prin această acţiune să întoarcă toată lumea împotriva lor, susţine Lăzăroiu, care remarcă lipsa de fermitate a Opoziţiei, în ciuda faptului că Ponta şi jandarmeria lui au făcut blat cu huliganii care au agresat o jurnalistă.

"Jurnalista de la B1 ar trebui să facă plângere împotriva golanului cu părul alb care a agresat-o. Deşi sunt convins că îi face un bine. Ăla are dor de Voiculescu, abia aşteaptă să ajungă lângă el. Ar mai trebui să facă plângere şi împotriva organizatorilor mitingului, chiar dacă ei vor să scape de orice răspundere. Băieţii ăştia au impresia că în ţara asta nu mai e lege. Dar ar trebui să se gândească la faptul că unul mai bogat şi mai influent decât ei stă acum după zăbrele. Jandarmeria nu zice nimic despre cei care au incitat la mitingul neautorizat?", întreabă Lăzăroiu, adăugând că unul din motivele inacţiunii este probabil frica de linşajul Antenei 3.

Lăzăroiu susţine că Ponta vede oroarea de ieri, un miting fara autorizaţie, cu violenţe, drept o manifestare a democratiei. Iar, Ponta va fi viitorul preşedinte, pentru că opoziţia consimte prin tăcere.

"Ponta, prima declaraţie despre Jandarmerie: "Toata lumea şi-a făcut datoria ieri". Nu, încă nu. Instigatorii sunt bine mersi. Ca şi opoziţia, de altfel. Opoziţia trebuie să iasă la pupitru prin preşedintele partidului şi să ceară demisia celor responsabili, nu comunicate, nu declaraţii prin emisiuni de televiziune. Asta înseamnă poziţie viguroasă", a explicat fostul consilier prezidenţial.

Lăzăroiu este de părere că societatea românească are "anticorpi" să se apere de huliganismul camuflat sub numele "Antena 3", însă este
nevoie de o solidarizare a întregii clase politice (chiar şi fără PSD) şi a jurnaliştilor împotriva a ce se întâmplă acolo.

"Am văzut azi liberali care au condamnat ferm Antena 3. Uită că au fost beneficiari ai linşajelor. Până la urmă e important să te trezeşti, chiar dacă e mai târziu. E timpul să lase la o parte toţi complexele pe care le au. Cine tace acum e complice. Antena 3 e moartă şi îngropată. Dar fenomenul poate fi oricând resuscitat de alţi finanţatori. O reacţie fermă a partidelor şi a jurnaliştilor e un semn de sănătate a societăţii. Dacă se va crea o largă majoritate care să izoleze fenomenul Antena 3, sunt convins că nici PSD nu îi va mai ţine în braţe", a adăugat acesta.

Este nevoie de un semnal clar de la lideri politici şi de opinie, dincolo de partizanate, a opinat fostul consilier prezidenţial, adăugând că până acum a auzit destui jurnalişti care îi numeau pe oamenii ăia "colegi" şi o mulţime de lideri politici care se băgau sub pat când auzeau de Gâdea.

"Ar fi educativ ca o televiziune să prezinte în paralel imagini de la mineriada din 1990 şi mitingul pro-Securitate de ieri. Sunt convins că cei mai tineri ar avea ce să înveţe", a concluzionat Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne