Ovidiu Miculescu, somat să renunţe la conducerea Radioului Public: "Aduce prejudicii imaginii instituţiei"

Angajaţii Radiodifuziunii i-au reamintit Preşedintelui Director General că, odată declarat definitiv incompatibil, este cazul să demisioneze din toate funcţiile de conducere pentru a nu crea o imagine de maculare morală şi juridică a Radioului, imagine pe care instituţia nu o merită.
Loredana Diacu
07.02.2017

alte articole

Protest la Radio România, 7 februarie 2017 (Epoch Times)
Loredana Diacu
07.02.2017

Mai mulţi angajaţi ai Radiodifuziunii Române au organizat, marţi, un protest inedit, pentru a-i atrage atenţia preşedintelui Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, că e cazul să demisioneze din funcţiile de conducere pe care le deţine, după ce Înalta Curte a confirmat faptul că acesta este incompabil.

Îmbrăcaţi în tricouri imprimate cu mesajul "Kompatibil" şi purtând pancarte cu acelaşi mesaj, protestatarii au depus la biroul managerului o scrisoare deschisă prin care îi solicită acestuia demisia, precum şi mai multe cutii pentru a-l ajuta să împacheteze. Cutiile şi ele inscripţionate cu mesaje sugestive precum: “Fotografii din călătorii” http://www.tolo.ro/2016/10/03/110-000-de-euro-a-cheltuit-radio-romania-cu-cele-32-de-deplasari-in-strainatate-ale-directorului-miculescu-in-ultimii-doi-ani-el-zboara-numai-la-business-class-seful-bbc-zboara-la-low-cost/ , “Interviuri date la Radio România”, “Campania ‘Nu distrugeţi Radio România’” pentru care SRR a fost sancţionată cu somaţie publică de RRA.

Angajaţii SRR precizează că au făcut acest demers în calitate de avertizori publici.

Redăm scrisoare deschisă remisă directorului general de angajaţi:

Domnule Ovidiu Miculescu,

Având în vedere decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 227/31.01.2017, decizie definitivă care, practic, confirmă starea dumneavoastră de incompatibilitate şi vă interzice să mai ocupaţi funcţii publice pe o perioadă de trei ani,

Ţinând cont de prejudiciile serioase de imagine care pot fi aduse Societăţii Române de Radiodifuziune de faptul că la conducerea acesteia se află o persoană aflată în stare de incompatibilitate,

Vă solicităm în mod imperativ să vă daţi demisia din funcţia de Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune şi de membru al Consiliului de Administraţie al SRR.

Vă atragem atenţia că, înainte de acest demers, am aşteptat timp de o săptămână după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, însă nu aţi făcut niciun gest prin care să arătaţi că intenţionaţi să puneţi în aplicare această hotărâre definitivă a instanţei.

Considerăm că rămânerea dumneavoastră în această funcţie de înaltă demnitate publică pune în pericol credibilitatea şi imaginea SRR în spaţiul public, unde se manifestă mai mult ca niciodată respectarea principiului integrităţii în viaţa politică şi socială. De asemenea, lipsa dumneavoastră de reacţie şi aşteptarea unei decizii de demitere din partea comisiilor parlamentare vor crea o imagine de maculare morală şi juridică a Radioului, pe care această instituţie nu o merită.

Această scrisoare deschisă va fi remisă presei. Totodată, colegii din Radio România care cred în principiile unui stat de drept sunt liberi să se alăture demersului nostru", se precizează în scrisoarea remisă redacţiei Epoch Times şi semnată de Alexandru Rusu – realizator Radio România Actualităţi, Cătălin Gomboş – realizator Redacţia Informaţii, Corina Săbău – redactor Radio România Internaţional, Theodora Cristez, realizator Radio România Internaţional, Bogdan Matei, publicist-comentator, Radio România Internaţional, Constantin Cristian Bleotu – realizator Radio România Cultural, Christine Bleotu (Leşcu) – redactor Radio România Internaţional, Daniel-Florin Onea, redactor, Radio România Internaţional, Mihai-Radu Ceascai, artist instrumentist-şef partidă, Orchestra Naţională Radio, Silviu Albei, artist-instrumentist trompetă, Big Band Radio, Oana Enăchescu, realizator Radio România Cultural.

Reamintim că, în urmă cu 6 zile, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), s-a aflat în stare de incompatibilitate. Instanţa supremă a respins recursul lui Ovidiu Miculescu şi a menţinut o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din aprilie 2014.

Decizia Înaltei Curţi marchează finalul unei tumultoase epopei juridice ce a demarat în octombrie 2013, când, în urma unei sesizări depuse de sindicatul SUS-Radio România, Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, s-a aflat în stare de incompatibilitate în intervalul 29 iunie 2010 - 4 iulie 2012. În perioada respectivă, Miculescu a deţinut simultan funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune şi pe cea de manager în cadrul Societăţii Române de Radiocomunicaţii.

Miculescu a contestat în instanţă raportul întocmit de ANI, acţiunea sa fiind respinsă atât la Curtea de Apel Bucureşti, cât şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor