Kovesi şi-a cumpărat soft de verificare a lucrării de doctorat: "Este o teză corectă"

Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Acuzată în mai multe rânduri de Sebastian Ghiţă că şi-a plagiat lucrarea de doctorat, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat că şi-a cumpărat softul de verificare a tezei şi, conform acestuia, lucrarea sa ar fi "corectă 100%", relatează Realitatea.net.

"Este o teză muncită, este o teză corectă, s-au pronunţat două verdicte cu privire la acest lucru, că teza este corectă. Mi-am achiziţionat, când a apărut a doua verificare, personal, din bani proprii, acel soft care s-a folosit şi mi-am verificat teza şi este o teză corectă. Este o teză corectă 100%", a declarat Kovesi, preluată de Realitatea.net, la Radio România Actualităţi.

Şefa DNA a mai precizat că nu doreşte să comenteze referitor la modul în care Universitatea din Timişoara a făcut verificarea.

"Aştept să rămână definitivă sau să se finalizeze această procedură. Eu am întocmit două puncte de vedere, unul pe care l-am trimis la Universitatea din Timişoara şi unul pe care l-am înaintat la CNATDCU. Când va fi finalizată această procedură, pot să fac public punctul de vedere şi pot să fac publică şi verificarea pe care eu am făcut-o cu acelaşi soft. Acel soft identifică similarităţi, deci acel soft ne arată că ai folosit cuvinte din limba română şi ne arată că, dacă introduci corect criteriile - dată, surse de citare, bibliografie -, eşti pe zero", a mai spus Kovesi.

Reamintim că lucrarea de doctorat a şefei DNA a intrat în prim planul atenţiei publice după ce fostul deputat - acum fugar - Sebastian Ghiţă, titular al mai multor dosare penale, s-a 'autodenunţat' la Parchetul General, susţinând că, alături de înalţi demnitari în stat, a ajutat la muşamalizarea faptului că Laura Codruţa Kovesi a plagiat. Ulterior acuzaţiilor lui Ghiţă, teza a fost re-examinată iar CNATDCU a decis că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat.

Ghiţă şi-a reluat însă acuzaţiile - prin înregistrări video difuzate de televiziunea pe care o controlează.