Noul preşedinte al CSM este judecătorul Adrian Bordea

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales luni, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Plenul reunit la Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
06.01.2014

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales luni, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), înlocuind-o pe Oana Schmidt Hăineală.

Adrian Bordea a fost, de altfel, singurul candidat la această funcţie. El a obţinut 14 voturi "pentru" şi trei "împotrivă", fiind înregistrată şi o abţinere.

Plenul CSM se află încă în şedinţă unde candidaţii la funcţia de vicepreşedinte îşi prezintă proiectele de management. Primul candidat care va prezenta proiectul este procurorul Bogdan Gabor, care va fi urmat de procurorul Gheorghe Muscalu.

După prezentarea proiectelor plenul CSM va decide care din cei doi va ocupa funcţia de vicepreşedinte al CSM, funcţie care a fost ocupată în 2013 de Adrian Bordea.

Proiectele de management ale celor trei candidaţi, respectiv Adrian Bordea şi cei doi procurori, au fost postate pe site-ul CSM cu câteva ore înaintea şedinţei.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, în cazul în care va fi ales judecătorul Adrian Bordea, acesta îl va susţine la funcţia de vicepreşedinte pe procurorul Gheorghe Muscalu.

CSM este condus de un preşedinte şi un vicepreşedinte care nu pot face parte din aceeaşi secţie, ceea ce înseamnă că dacă unul dintre ei este judecător, cel de-al doilea trebuie să fie procuror.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor