Năsui: Dezastrul din sănătate e imens! Sistemul e în faliment, banii ajung în labirintul politico-birocratic PSD-PNL

Claudiu Năsui (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
26.10.2024

Singura şansă să avem un sistem de sănătate bun în România este să avem un Pilon 2 al Sănătăţii, a afirmat, sâmbătă, fostul şef al Economiei, Claudiu Năsui.

"Ce înseamnă asta? Înseamnă ca fiecare român să aibă dreptul să-şi aleagă un alt asigurător de sănătate decât statul cu 185 lei/lună. Până la urmă e vorba de deschiderea unui monopol către concurenţă. Cui îi este frică de concurenţă? Românilor? În niciun caz. Ei ar avea mult mai multe drepturi şi posibilităţi decât acum. Ştiţi cui îi este frică de concurenţă? Politicienilor şi mafiilor din sistemul de sănătate. Lor le este frică că îşi pierd puterea şi banii dacă cumva românii ar avea dreptul să caute servicii mai bune în alte părţi", a afirmat Claudiu Năsui.

Potrivit liderului USR, dacă politicienii şi funcţionarii îşi vor face treaba bine, nu va pleca nimeni de la stat. Dar dacă nu şi-o vor face, românii au dreptul să caute alternative mai bune.

"Dezastrul din sistemul de sănătate de stat este imens. Adevărul e că tot sistemul e în faliment de mulţi ani. În ultimii 10 ani s-au dus tot mai mulţi bani pe sănătate, iar asta pe fondul unui număr de pacienţi tot mai mic. În mod normal ar fi trebuit să crească calitatea. Nu a crescut, dimpotrivă, a tot scăzut. De ce? Pentru că banii ajung în labirintul politico-birocratic PSD-PNL. Deloc întâmplător principalii susţinători ai monopolului de stat în sănătate sunt tot politicienii PSD şi PNL. Asta în timp ce ei se tratează la privat sau în străinătate", a precizat Claudiu Năsui.

Deputatul a explicat că monopolul de stat va da mereu aceleaşi rezultate: ce vedem acum şi ce vedem de 34 de ani în România.

"Singura alegere pe care o au românii de făcut este câtă durere şi suferinţă evitabilă vom mai suporta până când schimbăm sistemul. Putem să continuăm cu monopolul de stat şi să suferim la fel ca până acum, sau putem să ne trezim şi să deschidem sistemul la concurenţă", a adăugat Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor